Slimme schoenen van Adidas: een jaar lang gratis inchecken in het openbaar vervoer van Berlijn.

Inchecken met je schoenen in het openbaar vervoer? Het kan in Berlijn.

Bijzonder nieuws vanuit Duitsland: kleding- en schoenenmerk Adidas heeft een nieuw soort ‘slimme schoen’ gelanceerd. De schoenen hebben de unieke eigenschap dat je ermee kunt inchecken in het openbaar vervoer van Berlijn.

Of het nu t-shirts, jassen, handschoenen of ondergoed zijn, steeds meer kledingmerken komen met slimme producten op de markt. Met slim wordt bedoeld dat de producten onderling met elkaar communiceren en informatie uitwisselen, dankzij het Internet of Thing (IoT). Het bekende Duitse kleding- en schoenenmerk Addias waagt zich nu met ‘smart sneakers’ op deze markt.

Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van het Berlijnse vervoersbedrijf BVG, ontwierp Adidas een paar slimme sneakers waarmee je één jaar lang kunt inchecken in het OV van Berlijn.

Slimme schoenen die passen bij de Berlijnse metrostoelen

De schoenen met de naam “EQT-Support 93/17 Berlin” zijn geïnspireerd op vervoersbewijzen van BVG, het bedrijf dat het Berlijnse tram-, bus- en metrosysteem exploiteert. De zwarte Primeknit-sneakers hebben een camouflageprint die past bij de stoelen in het openbaarvervoersysteem. De gele en zwarte veters staan voor de buitenkant van de treinen.

Toch is het niet alleen het ontwerp dat de schoenen verbindt met de Berlijnse metro. De sneakers zijn uitgerust met een elektronische chip ingebed in de flap van de schoenen. Hierdoor kan de drager van de schoenen tot 31 december 2018 het openbaar vervoer zonder kaartje gebruiken.

 

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.