Servicemonteur in Frankrijk

Altijd weer snel op weg geholpen, ook op vakantie

Soms lijkt het wel alsof je een vooruitziende blik hebt. In mijn vorige twee blogs heb ik het gehad over brandgevaar en over problemen die kunnen ontstaan als een auto moet rijden in hoge temperaturen. En laat ik die twee nu een in van de laatste weken in Frankrijk allebei tegenkomen. In dit blog vertel ik je meer over mijn ervaringen deze week. Ook geef ik een aantal handige tips voor de terugreis.

Oververhitting

Het is nog vroeg in de morgen als ik een melding binnen krijg. Een klant hoort een vreemd geluid bij de motor. Toen ik aankwam, bleek dat hij zelf al bij de garage was geweest. Problemen met de koelventilator. Oorzaak: oververhitting van de motor. Het lukte de garage niet om het juiste onderdeel te krijgen om de auto te kunnen repareren, maar gelukkig konden wij deze wel bestellen. Een dag later was het onderdeel gemonteerd en kon deze klant zijn weg weer vervolgen.

Rookpluimen onderweg

Eenmaal onderweg naar de volgende melding zag ik onderweg een grote rookpluim. Door mijn ervaring als brandweerman gingen bij mij gelijk alle alarmbellen af. Samen met een paar van de locals hebben we de brandweer gebeld, en zijn we gestart met blussen. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en konden zij het blussen van ons overnemen.

Transport naar Nederland, ook dat wordt geregeld

Het is druk deze week, want niet lang daarna ontvingen wij weer een melding. Dit keer van een hele andere aard. Een auto die niet meer wilde starten, nadat alle lampjes op het dashboard gingen branden. Gelukkig kon ik alle computerapparatuur uitlezen. Ik kon maar een ding vaststellen: een defecte computer. In overleg met de eigenaar hebben we besloten om deze auto terug te laten brengen naar Nederland om daar te laten repareren. Voor de klant heb ik een vervangende auto geregeld. Zo kon hij toch nog zijn vakantie voortzetten zonder veel oponthoud.

Tips voor de terugreis

Het is eind augustus. En dat betekent voor veel mensen dat zij zich weer voorbereiden op de rit terug naar huis. Voor iedereen die binnenkort weer begint aan de terugreis, heb ik nog een aantal tips:

  • Controleer je auto voor vertrek goed. Is de bandenspanning nog goed? En is er bijvoorbeeld nog voldoende koel- en ruitensproeiervloeistof?
  • In een hete en zonnige omgeving vangt een auto vaak veel stof. Was de autoramen daarom voordat je gaat rijden. Goed zicht is belangrijk en daarnaast rijdt het ook een stuk meer ontspannen.
  • Haal voorzichtig de rubbers van de ramen en maak deze schoon. Door hars, stof, vliegjes en andere viezigheid zitten de rubbers vaak vastgeplakt aan de voorruit. Als je dan de ruitenwissers gebruikt, bestaat de kans op scheuren van het rubber.

Voor iedereen: een goede terugreis!

{

Meindert Jan

Meindert Jan is eigenaar van Autobedrijf Hazenberg en Autohulpdienst Hazenberg. In de zomer werkt hij ieder jaar als Servicemonteur voor Allianz Global Assistance op strategische plekken in Europa. Hij was al eens de beste monteur van Nederland werkzaam bij de Universeel. Om zijn technische kennis over te dragen geeft hij lessen aan collega’s, zowel voor lichte als zware voertuigen. Volkswagen Jetta’s type 2 zijn een andere hobby van hem. Als vrijwillige Brandweerman is hij ook sociaal begaan met de maatschappij. Zijn passie voor auto’s en het helpen van mensen maken van hem tot de ideale Servicemonteur om mensen tijdens hun vakantie weer snel op weg te helpen.