Apps voor op de motor

De beste apps voor op de motor

De wind langs je gezicht, routes vol kronkelwegen en het trillend geluid van de motor. Als je van motorrijden houdt, ken je ongetwijfeld het vrije gevoel van een ritje op de motor. Juist op dat moment kan je je hoofd even leegmaken en genieten van de rit. Het laatste waar je dan aan wilt denken zijn geroepen of berichtjes op je telefoon. toch zijn er een aantal apps voor op de motor die je perfect kan gebruiken bij een motortrip.

Eat Sleep Ride

Deze app is een must have voor alle motorrijders. Het is een van de grootste ‘community-based’ apps. Het biedt je navigatie via GPS én besteedt de nodige aandacht aan veiligheid. Je hebt geen internet nodig om je tochten te registeren. Nieuwe routes ontdek je via tips van anderen. Ook biedt de app de optie om een besloten groep te creëren. Hierin deel je gezamenlijke routes en kan je de locatie van je vrienden zien. Bij de betaalde versie van deze app krijg je bovendien de optie Crashlight, die ervoor zorgt dat er in het geval van een ongeluk automatisch een bericht uitgaat naar drie mensen uit je contactenlijst.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Pechhulp

Wanneer je een Pechhulp Verzekering hebt afgesloten via Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk en snel hulp inroepen. Dankzij een webapp meld je jouw pech gemakkelijk en snel. Zo kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp.

Deze app werkt als een website en daarom hoef je deze niet te downloaden in de App Store of via Google Play.

Dark Sky

Tijdens iedere vakantie wil je op de hoogte zijn van de weersverwachting. Op de motor is dit pas echt belangrijk, want je bent kwetsbaarder.  Dan is het handig om een app te hebben die weet wanneer het weer omslaat. Dark Sky geeft je nauwkeurige weersvoorspellingen en je krijgt een waarschuwingsbericht bij gevaarlijke weersomstandigheden. Zo geeft de app aan wanneer het begint te regenen en wanneer dit stopt. In de app zie je op een kaart waar je slecht weer mag verwachten zodat je bij het plannen van je tocht hier rekening mee kan houden.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Calimoto

Deze app heeft functies waar alle motorrijders blij van worden. Door te klikken op een kaart krijg je een overzicht van mooie routes door het geselecteerde gebied. Ook kun je motorroutes aanmaken door verschillende plaatsen met elkaar te verbinden. Calimotor zoekt dan naar wegen die speciaal geschikt zijn voor motorrijders en geeft bovendien informatie over het volgende tankstation, cafés, restaurants en hotels in de buurt. Mocht je onverwacht motoronderdelen nodig hebben, dan kan Calimoto je naar de dichtstbijzijnde motorwinkel navigeren. Handig!

Download de app in de App Store of via Google Play.

Waze

Waze is een app die automobilisten al veel gebruiken. Sinds een jaar of twee is er ook de optie om routes te optimaliseren voor de motor. Met deze optie zijn wegen die voor de auto niet toegankelijk zijn, zoals smalle steegjes of krappe bruggetjes, onderdeel van je route. Waze geeft je niet perse de mooiste motorroutes, maar biedt wel accurate informatie over het wegdek, aankomsttijden en vertragingen.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Diablo Super Biker

Deze gratis app van Pirelli houdt alle statistieken bij die je maar kunt bedenken: afstand, tijdsduur, snelheid en hellingshoeken. De app doet dit tijdens tourritten die je maakt maar ook op een circuit. Na de rit kun je de informatie delen en vergelijken met die van je vrienden. Achteraf laat de app je ook de afgelegde routes met de bijbehorende statistieken zien.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Flitsmeister

Flitsmeister is voornamelijk bekende vanwege de waarschuwingen voor flitspalen en trajectcontroles. Toch biedt de app meer dan dat. met de app kan je bijvoorbeeld ekijken waar files staan, werkzaamheden worden verricht en je kan routes met Flitsmeister planne. Bij een naderende ambulance geeft de app je hoorbare aanwijzingen. En sinds kort biedt de app de mogelijkheid om te parkeren.

Download de app in de App Store of via Google Play.

Meer apps

Als je dit over apps op de motor leuk vond, dan hebben we goed nieuws. Er zijn meer blogartikelen beschikbaar over apps: