Auto spik en span, ultraschoon. Schoon houden of schoonmaken?

Hoe houd je je auto schoon en opgeruimd?

De auto is voor mij niet alleen een vervoersmiddel, maar ook de plek waar ik muziek luister, telefoontjes pleeg en soms is het zelfs een opslagplaats van kinderspullen. Daarom slingeren er in mijn auto van tijd tot tijd allerlei spullen rond. Herkenbaar? Lees dan deze tips die ervoor zorgen dat je auto schoon blijft en geen vuilnishoop wordt.

Eet niet in je auto

Eten zorgt voor afval. Als je eet in de auto, betekent dat vaak dat verpakkingen, plastic en karton in je auto belanden. Dit kan zich al snel opstapelen tot een flinke chaos. Door met jezelf af te spreken niet in de auto te eten, voorkom je een hoop rondslingerend plastic in je auto en blijft je auto schoon.

Ruim je afval meteen op

Dit klinkt als een voor de hand liggende oplossing, maar voor veel mensen is het nog niet zo gemakkelijk: laat het afval niet opstapelen. Als je dat lege colablikje meteen meeneemt als je de auto uitgaat en in de vuilnisbak gooit, heb je er ook geen last van. Over de hele linie heen kost het opruimen je dan veel minder tijd.
Het is bovendien een stuk moeilijker om troep te maken als je je auto schoon houdt! Ook voor mede-passagiers.  Een opgeruimde auto houdt de auto schoon.

Leg een vuilniszak in de auto

Zorg dat je altijd een klein vuilnisbakje of afvalzak meeneemt in de auto. Dan kun je je afval meteen kwijt en heb je geen reden om de lege verpakkingen op de stoel naast je of in het vakje van de deur te bewaren. Vergeet niet de vuilniszak af en toe te legen.

Neem altijd wat afval mee als je uit de auto stapt

Ga je tanken of parkeren, kijk dan voordat je uitstapt even om je heen en neem wat vuilnis dat rondslingert mee. Zo raakt je auto steeds leger. Ook als er geen afval meer ligt, neem dan iets mee dat niet per se in je auto hoeft te liggen en eigenlijk wel weg kan.

Organiseer je muntgeld

Muntgeld kun je altijd vinden tussen de banken, op de grond en in vakjes van je auto. Als je auto geen muntgeld opbergvak heeft, gebruik dan een klein doosje waarin je je muntgeld kunt opbergen. Door het op één plek te bewaren slingert het niet rond. Bovendien kan het muntgeld goed van pas komen als je een kop koffie wilt kopen of de auto door de wasstraat wilt halen.

Maak je schoenen schoon voordat je instapt

Vuil dat niet je auto binnen komt, hoeft er ook niet uit. Door je schoenen goed uit te kloppen na die strand- of boswandeling, of ze zelfs uit te trekken, houd je je auto schoon. Dat scheelt je stofzuigen!

Gebruik natte doekjes

Als je natte doekjes in de auto bewaart, is het niet erg als je eens koffie morst. Door het meteen met een nat doekje op te ruimen wordt het niet plakkerig en hopen kruimels en stof zich niet in je auto op.

Gebruik een auto-opbergsysteem

Er zijn veel opbergystemen te verkrijgen die je makkelijk aan de stoel van de auto kunt hangen. Dit zorgt voor veel overzicht. Je kunt het speelgoed van je kinderen erin opbergen, waterflessen en tijdschriften kwijt en eventueel elektrische apparaten zoals je telefoonoplader. Ideaal om geen troep in de auto te laten slingeren.

Pechhulp

Pech krijgen kan altijd. Daarom word je met Pechhulp van Allianz Global Assistance altijd geholpen door een team van professionele experts als je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan. 24 uur per dag en 7 dagen in de week

Simon, Manager Extended Warranty & Telematics - Allianz Global Assistance

Simon

Simon is Manager Extended Warranty & Telematics bij Allianz Global Assistance en een fervent autoliefhebber. Privé rijdt hij een BMW en als hobby rijdt hij ook nog een in een Chrysler cabrio.