Auto duwen door pech

Autopech in het buitenland. Wat nu?

Autopech in het buitenland komt altijd onverwacht en nooit gelegen. Hoe goed je je ook voorbereid op een autoreis, je kunt altijd stil komen te staan met je auto. Natuurlijk is autopech extra vervelend als je op vakantie bent in het buitenland. Wat moet je precies doen als je te maken krijgt met pech?

Autopech in het buitenland? Blijf kalm!

Als je auto het plotseling begeeft, dan kan dat eng zijn, spannend en soms zelfs gevaarlijk. Probeer in elke situatie kalm te blijven. Paniek zorgt ervoor dat je minder goed nadenkt, maar ook dat je waardevolle tijd verliest. Tijd die je beter kunt besteden aan het bedenken van een oplossing en het bellen van hulpdiensten. Dus haal een paar keer diep adem en ga aan de slag!

Breng de situatie in beeld

Breng, als je merkt dat er wat mis is met je auto, de situatie zo snel mogelijk in beeld. Ben je op een veilige plek? Kun je zonder problemen de weg verlaten? Is er niemand gewond? Observeer de situatie en kijk wat er mis is. Heb je bijvoorbeeld een lekke band, is de auto oververhit? In veel gevallen kun je aan de auto zien of je ter plekke hulp nodig hebt of dat je nog voorzichtig naar een garage kunt rijden. Als je stil staat op de vluchtstrook, zorg dan dat je zo ver mogelijk bij voorbij zoevende auto’s vandaan blijft en blijf vooral niet in de auto zitten. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

Bel de alarmcentrale

Sta je stil en heb je een veilige plek gevonden? Bel dan de alarmcentrale van Allianz Global Assistance als je een Pechhulp Verzekering met Europadekking hebt. In 34 landen zijn professionele hulpverleners 24 uur per dag bereikbaar. Bij pech sturen wij experts naar je toe die in veel gevallen de auto ter plekke kunnen repareren. Voor al je andere vragen kun je ook terecht bij de alarmcentrale. De mensen van de centrale geven je graag advies en tips.

Is je auto niet direct te repareren?

Als de auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, dan word deze naar een garage gebracht. Als de reparatie langer dan één dag duurt, dan krijg je de verblijfskosten die je maakt terwijl je moet wachten op reparatie, vergoed. Duurt reparatie langer dan 48 uur, dan kun je eventueel vervangend vervoer krijgen zodat je je vakantie snel weer kunt vervolgen.

Autopech? Probeer er het beste van te maken

Ook al is autopech altijd vervelend en wil je natuurlijk zo snel mogelijk je reis vervolgen, probeer toch het beste te maken van de tijd die je hebt. Kijk of er in de buurt misschien een leuke bezienswaardigheid is waar je naartoe kunt gaan, of een meer waar je even een frisse duik kunt nemen.

 

{

Simon

Simon is Manager Extended Warranty & Telematics bij Allianz Global Assistance en een fervent autoliefhebber. Privé rijdt hij een BMW en als hobby rijdt hij ook nog een in een Chrysler cabrio.