Inpakken van je backpack? Zo doe je dat!

Backpacken als een pro: inpakken van je backpack doe je zo

Of je nu voor een paar weken gaat backpacken of voor een jaar: leven uit een rugzak kan een flinke uitdaging zijn. Maar wat neem je nu eigenlijk allemaal mee? En belangrijker, hoe stop je het zo handig mogelijk in je tas? Lees hier de tips voor het inpakken van je backpack.

Maak een lijst

In een backpack kan je ontzettend veel spullen kwijt. In tegenstelling tot een koffer, kun je bij het openen niet altijd meteen zien wat er allemaal in zit. Daarom is het belangrijk om slim te pakken en goed te weten wat je op welke plek bewaart. Leg, voordat je begint met het inpakken van je backpack, alle spullen die je meeneemt bij elkaar en gebruik een checklist om aan te vinken wat je daadwerkelijk hebt ingepakt.

Rollen, vouwen of proppen?

Backpacken kan niet kreukvrij. Het is wel zo prettig als je je kleding aan kunt zonder te moeten strijken op dat Aziatische eiland. Over de beste methode bij het inpakken van je backpack valt te twisten. De een houdt ervan als alles netjes opgevouwen is, een ander propt kleding zoveel mogelijk in de hoekjes om ruimte te besparen. Mijn voorkeur gaat uit naar rollen. Door je kleding op te rollen combineer je beide opties. Rollen zorgt voor minder kreukels en bespaart je tegelijkertijd ruimte.

Koop niet een te grote backpack

Bij de aanschaf van een backpack is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Het is misschien verleidelijk om gelijk voor het grootste exemplaar te gaan, maar vergeet niet dat je alles moet meezeulen tijdens het reizen. Lopen met een te zware rugzak in de hitte is erg onaangenaam. Koop daarom een rugzak van goede kwaliteit die niet al te groot is. Kijk daarnaast naar gebruiksgemak. Er zijn backpacks te koop waarvan je de bovenkant in zijn geheel kunt open ritsen. Dat is handig omdat je gelijk bij al je spullen kunt. Ook bij dat ene truitje die je onderin je backpack had gestopt.

Pak met mate

Ook als je rugzak groot is, hoeft hij niet vol. Met één lange broek kom je al een heel eind als je naar een warm land reist. En vaak zijn er zat mogelijkheden om je kleding te (laten) wassen. Toiletartikelen is ook zo’n ding. Ze zijn zwaar en nemen veel ruimte in. Neem kleine hoeveelheden mee of schaf ze later tijdens je reis aan. Anders leg je kilometers af met een backpack vol met spullen die je op dat moment (nog) niet nodig hebt.

Organiseer je spullen

Je kleding, sokken en ondergoed kun je gemakkelijk organiseren met behulp van packing cubes. Dit zijn kleine tasjes, verkrijgbaar in verschillende formaten, waarin je je spullen bij elkaar kunt opbergen. Zo houd je je spullen bij en vind je zelfs in het donker je spulletjes gemakkelijk terug.

Inpakken van je backpack; waar stop je wat?

Je kunt je rugzak verdelen in vier compartimenten. De bodem, het midden, de top en de zijvakken.

Bodem
De bodem van backpack is ideaal voor je slaapzak. Je hebt je slaapzak één keer per dag nodig en als je deze onderin je backpack stopt is het bijkomende voordeel dat zwaardere objecten in je rugzak omhoog worden getild.

Midden
In het midden komen de zware spullen. Dit betekent dat de meeste druk op je heupen komt te liggen en dat voorkomt dat je schouders naar beneden worden getrokken. Zo vergroot je het draagcomfort en heb je het minste kans op blessures. Om de zware spullen heen kun je allerlei lichte spullen stoppen om de ruimtes op te vullen

Top
Bovenin bewaar je de spullen die je meteen nodig hebt. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel bij spullen als een windjack, EHBO-doos, zakmes, hoofdlamp, of je reisgids komen.

Zijvakken

Naast de ruimte in de backpack zitten er vaak vakken aan de zijkant. Deze zijn ideaal om lichtgewicht voorwerpen in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan je regenjack.

Tip: Houd de vorm van je rugzak lang en dun. Bij een gestroomlijnde backpack is het gewicht goed verdeeld en dit verhoogt de beweeglijkheid tijdens het wandelen.

Verzeker je bagage

Er kan altijd iets gebeuren met je bagage op reis: diefstal, beschadiging of verlies. In zo’n geval ben je blij als je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Met de reisverzekering van Allianz Global Assistance kun je erop rekenen dat er een team van experts voor je klaarstaat voor hulp en advies.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.