Camper huren in Australië of Nieuw-Zeeland

Camper huren in Nieuw-Zeeland of Australië

Droom je al jaren van een lange tocht door Australië of Nieuw-Zeeland per camper? Zodat je wakker wordt in je eigen mobiele huis met uitzicht over een prachtig bergmeer? Beide landen zijn ideaal om met de camper te ontdekken. De wegen zijn goed begaanbaar, iedereen spreekt Engels en er zijn veel faciliteiten voor campers. Lees hier tien tips waar je op moet letten als je een camper wilt huren in Australië of Nieuw-Zeeland.

1. Prijzen verschillen per seizoen

Als je niet afhankelijk bent van reizen in de Nederlandse schoolvakanties, dan is het slim om je reis te boeken buiten het hoogseizoen. Tijdens vakanties zijn de prijzen voor camperhuur soms het dubbele ten opzichte van het laagseizoen. Een makkelijke manier om geld te besparen.

2. Hoe langer de reis, hoe hoger de korting

Als je een camper huurt voor meer dan een week, dan bieden veel verhuurbedrijven flinke kortingen aan. Varieer in je zoektocht dus het aantal dagen dat je de camper wilt huren. De verschillen tussen verhuurbedrijven kunnen ook behoorlijk oplopen, neem dus de tijd om goede research te doen naar de beste aanbieding.

3. Controleer of er een leeftijdsgrens zit aan je reservering

Veel verhuurbedrijven rekenen een hoger huurtarief voor bestuurders onder de 25 jaar. Ben je onder de 21? Dan is de kans groot dat je helemaal geen camper mee krijgt. Gelukkig zijn er ook bedrijven die zich juist richten op jonge reizigers en waar je een camper kunt huren vanaf 18 jaar oud. Je moet uiteraard wel in het bezit zijn van een rijbewijs.

4. Bedenk dat je ook weer terug moet

Lijkt het je leuk om van oost naar west te rijden? Of van noord naar zuid? Dat is het ook zeker! Maar bedenk je dat je ook weer terug moet. Als je besluit om de camper af te leveren op een andere plek dan waar je hem ophaalde, betekent dit meestal dat je een flinke toeslag moet betalen. Deze loopt soms op tot wel 500 dollar.

5. Bespaar geld door een camper terug te brengen

Wil je besparen op de camperhuur en ben je niet afhankelijk van specifieke reisdagen? Dan kun je je opgeven om een camper terug te brengen naar een startlocatie. Vaak betaal je dan slechts een fractie van de gebruikelijke huur. Een nadeel is wel dat je de camper vaak binnen een bepaalde tijd moet terugbrengen. Zo heb je minder tijd om uitgebreid te ontspannen en te genieten van de omgeving. Transfercar is één van de bedrijven die dit doen in Australië en in Nieuw-Zeeland.

6. Denk aan de kosten voor een overtocht

Wil je in Nieuw-Zeeland van het Noorder- naar het Zuidereiland rijden? Bedenk dan dat je de camper mee moet nemen op de ferry. Voor een grote camper kost dit je minstens $ 250 voor een enkele reis.

7. Controleer wat je mee moet nemen

Voordat je begint met pakken, check dan welke spullen aanwezig zijn in je huurcamper. Vaak beschikt een camper over bedlinnen, keukengerei en handdoeken en hoef je deze dus niet zelf mee te nemen. Dat scheelt een hoop gesjouw.

8. Controleer de brandstofprijzen

Zoek voor je vertrekt uit wat de huidige brandstofprijzen in Nieuw-Zeeland en/of Australië zijn. Je zult waarschijnlijk een hoop kilometers maken en dan kan de totaalprijs flink oplopen. Als je camper op diesel rijdt, is de kans groot dat je een extra toelage moet betalen. Houd hier dus ook rekening mee.

9. Je kunt niet zomaar overal parkeren en overnachten

Ook al wordt vaak gedacht dat je in Nieuw-Zeeland overal je camper mag parkeren, is dit niet het geval. Er gelden strenge regels. Je mag alleen buiten de aangewezen gebieden kamperen wanneer je camper over een ‘self-contained’ certificaat beschikt. Dit betekent dat de camper op zijn minst moet beschikken over een eigen toilet en de mogelijkheid om afval goed op te bergen. Heb je dit niet? Dan moet je gebruikmaken van de campings en camperplekken. Dit is helemaal niet erg, ook deze bieden meestal een prachtig uitzicht en plekken waar je heerlijk uit kunt rusten.

10. Denk aan een reisverzekering

Als je een reis gaat maken naar landen als Nieuw-Zeeland en Australië, denk dan aan het afsluiten van een reisverzekering. Zeker als je een auto huurt, is het verstandig om de risico’s af te dekken. In dit artikel lees je meer over het verzekeren van een huurauto. Ook als je je bagage verliest of medisch advies nodig hebt, is een reisverzekering verstandig.

Simon, Manager Extended Warranty & Telematics - Allianz Global Assistance

Simon

Simon is Manager Extended Warranty & Telematics bij Allianz Global Assistance en een fervent autoliefhebber. Privé rijdt hij een BMW en als hobby rijdt hij ook nog een in een Chrysler cabrio.