De leukste activiteiten tijdens Oktoberfest

De 3 leukste activiteiten in München tijdens Oktoberfest

De eerste zaterdag na 15 september staat bij veel Duitsers elk jaar standaard omcirkeld in de agenda: het welbekende Oktoberfest in München. Dit jaar vindt het Oktoberfest plaats van 22 september t/m 7 oktober. Een groter volksfeest kom je niet snel tegen. De laatste 10 jaar trekt het evenement gemiddeld 6 miljoen bezoekers. Bovendien komt een groot gedeelte van de bezoekers uit een ander land naar Duitsland om van de festiviteiten mee te genieten. Wat kun je allemaal in München tijdens Oktoberfest? Wij zetten de 3 leukste activiteiten voor je op een rij.

Bezoek een biertent

Oktoberfest bestaat uit een kermis met daarbij 14 grote tenten, ook wel Biergartens genoemd. In deze tenten zit iedereen aan langgerekte tafels die in traditionele Duitse stijl zijn aangekleed. Alle tenten hebben een eigen sfeer, bezoek dus meerdere tenten als je op Oktoberfest bent. Het is bij de wet bepaald dat er in de tenten op Oktoberfest alleen een 6-tal bieren geschonken mogen worden die in München zijn gebrouwen. Je bier krijg je geschonken in een Maß, een bierglas met een inhoud van een liter.

Löwenbrau is de tent die je eigenlijk niet kan missen. Hij is niet alleen erg groot, maar je herkent de tent ook aan de grote leeuw die op het wapen staat. De Winzerer Fändl tent is vooral bekend omdat de spelers van FC Bayern München hier tijdens Oktoberfest altijd aanwezig zijn.

Verken de Marienplatz

Heb je even genoeg van de biergartens? Bezoek dan de Marienplatz. Dat is het belangrijkste plein van München. Je kan hier verschillende dingen ondernemen. Neem plaats in een van de cafés en restaurants en geniet van het uitzicht over het plein. Eet ook een klassieke Beierse Weißwurst of Schnitzel in een van de traditionele Beierse eethuizen.

Loop over de Viktualienmarkt

In de buurt van de Marienplatz vind je de grote Viktualienmarkt, een dagelijkse markt waar Beierse ingrediënten worden verkocht. Ook vind je hier gewone groentes, broodjes en fruit. Doe na je bezoek aan de Viktualienmarkt nog even een hapje en een drankje in de Biergarten die centraal op het plein ligt.

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.