Rusland - Moskou vanaf het water

De 3 leukste steden van Rusland

Dankzij het WK voetbal van 2018 is Rusland steeds vaker in beeld waardoor we dit land beter leren kennen. Hoewel je wellicht snel aan Moskou denkt, heeft het land veel meer te bieden. Rusland is uitermate geschikt als vakantieland en in dit artikel vertellen we je graag over de 3 leukste steden in Rusland.

Ben je naast de Russische steden op zoek naar leuke bestemmingen voor je stedentrip? Lees dan eens ‘Stedentrip in Europa: de onontdekte pareltjes’.

Moskou

Op nog geen drie uur vliegen van Amsterdam bevindt zich Moskou: de belangrijkste stad van Rusland. De stad is groots en overweldigend. Eén van de hoogtepunten van de stad is het Rode Plein, dat vooral bekend stond vanwege de militaire parades. Tegenwoordig is het een prachtig plein met vele luxe winkels. Blikvanger van het plein is de Basiliuskathedraal dat bestaat uit meerdere kapellen, beelden en nissen. Wist je dat de volledige naam ‘De Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods (op de Greppel)’ is?

Basiliuskathedraal in Moskou

Sotsji (Sochi)

Waarschijnlijk komt deze stad je bekend voor. In Sotsji werden in 2014 de Olympische Winterspelen gehouden en dat is helemaal niet gek. Hoewel het klimaat in Sochi gematigd subtropisch is met korte, zachte winters en lange zomers, vind je van november tot begin juni veel wintersporters in dit gebied. De stad zelf is vrij rustig en heeft 320.000 inwoners.  Naast de recreatieve wintersport staat Sotsji ook bekend als badplaats. Niet voor niets noemen de Russen deze stad de Russische Rivièra . Ben je meer iemand die houdt van zon, zee en strand? Dan kun je deze stad het beste bezoeken in de zomermaanden juli en augustus.

Sotsji a.k.a. de Russische Rivièra

Kaliningrad

Kaliningrad is een apart stuk land dat aan de Oostzee ligt, precies tussen Polen en Litouwen in. De stad vormt dan ook een belangrijke haven voor de Oostzee. Naast het zeeleven is de stad omringd door prachtige natuur en beschikt het over vele monumenten en kerken. Kaliningrad kun je het beste bezoeken in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden heb je de meeste kans op aangename temperaturen.

Kaliningrad, authentiek vissersdorp van Rusland

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.