5 mooiste treinroutes ter wereld

De 5 mooiste treinroutes ter wereld

Wil je eens wat anders doen dan met het vliegtuig of de auto op vakantie gaan? Of misschien ben je wel een fan van treinen en wil je een keer een onvergetelijke reis meemaken op een trein? Er zijn tal van prachtige treinreizen in de wereld waar je kan genieten van de prachtige natuur. Dit zijn de 5 mooiste treinroutes ter wereld:

The Transiberië Express

Deze wereldberoemde trein is onderwerp geweest van verschillende films en boeken. Deze reis gaat van Moskou door Siberië naar Vladivostok. De treinroute is maar liefst 9.289 kilometer lang. Tijdens deze reis kom je langs ruige bergen, uitgestrekte toendra’s en gigantische wouden. De rit duurt 21 dagen en je bezoekt de indrukwekkendste plaatsen van Rusland, China en Mongolië.

The Indian Pacific

Met de Indian Pacific doorkruis je Australië van het Oosten naar het Westen of vice versa. In de treinreis van ongeveer 3 dagen leg je 4.352 kilometer af van Sydney, langs Adelaide, helemaal naar Perth. Je maakt tijdens deze treinreis kennis met de prachtige natuur van Australië en passeert prachtige uitgestrekte velden, de Blue Mountains, het spookstadje Cook en nog veel meer adembenemende plaatsen.

The Rocky Mountaineer

Zoals de naam doet vermoeden reist deze trein door de prachtige Rocky Mountains. Tijdens deze reis van 16 dagen reis je van Toronto naar Vancouver. Onderweg maak je kennis met de overweldigende natuur van Canada en bekende trekpleisters zoals de Niagara Falls. In het Jasper National Park kun je oog in oog komen te staan met wolven, beren en elanden. In dit park is het tevens mogelijk een bezoek te brengen aan de top van de Rocky Mountains.

The Maharajas’ Express

Wie denkt aan een treinreis in India, denkt al snel aan overvolle treinen die niet meer in de beste staat verkeren. De Maharajas’ Express is volledig anders. De trein bestaat uit weelderige suites met glanzend beddengoed, gouden service en comfortabele bedden. Kortom, alles wat je je maar kan inbeelden over hoe een ‘koninklijke’ trein er uit zou kunnen zien. Tijdens deze reis van Delhi naar Mumbai kom je langs de Taj Mahal, het National park en het Venetië van het Oosten: Udaipur.

The Hiram Bingham Orient Express

Deze treinroute is niet de langste, maar zeker wel één van de indrukwekkendste. Deze exclusieve trein brengt je in 3,5 uur van Cuzco naar de stad van de Inca’s; Machu Picchu. Aan boord geniet je van een heerlijke lunch met Peruaanse wijnen en onderweg kom je de prachtige Urubamba River Valley en de met sneeuw bedekte Andean Peaks tegen. Al met al is The Hiram Bingham Orient Express een aanwinst voor de lijst met mooiste treinroutes ter wereld.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.