Beste luchtvaartmaatscappijen van 2018

De beste luchtvaartmaatschappijen van 2018

Dit jaar waren er nieuwe winnaars in de AirHelp-ranglijst voor beste luchtvaartmaatschappijen. Veel airlines hebben goede scores, maar er blijkt nog volop ruimte voor verbetering. Vooral bij Amerikaanse maatschappijen.

Dankzij de excellente punctualiteit en het verwerken van claims staat Qatar Airways op de eerste plek met een gemiddelde beoordeling van 9,08. De top drie bestaat verder uit Lufthans (8,57) en Etihad Airways (8,43). Ten opzicht van Qatar, scoorde Lufthansa fors minder op punctualiteit en Etihad scoorde veel minder goed op  de claimsverwerking.

Top 10 beste luchtvaartmaatschappijen

Met respectievelijk een 8,01 en 7,88, vallen de Nederlandse vliegtuigmaatschappijen KLM en Transavia net buiten de top 10. KLM eindigt op de 11e plaats en Transavia is 20e in de ranglijst van AirHelp.

  1. Qatar Airways – 9,08
  2. Lufthansa – 8,57
  3. Etihad Airways – 8,43
  4. Singapore Airlines – 8,33
  5. South African Airways – 8,31
  6. Austrian Airlines AG dba Austrian – 8,29
  7. Aegean Airlines – 8,19
  8. Qantas – 8,12
  9. Air Malta – 8,09
  10. Virgin Atlantic – 8,04

Ben je op zoek naar de beste luchthavens van 2018? Lees dan ‘De beste vliegvelden ter wereld in 2018‘.

Verenigde Staten loopt achter

Vergeleken met airlines uit Europa, Azië en het Midden-Oosten loopt de Verenigde Staten achter. Prominente luchtvaartmaatschappijen als American Airlines, United Airlines en Delta Airlines staan op de 23, 37e en 47e plaats van de AirHelp-ranglijst.

Henrik Zillmer, CEO van AirHelp, zegt hierover:

“Overboekte vluchten, annuleringen die keer op keer de kranten halen en het continu onjuist behandelen van passagiers, laten duidelijk zien dat er in de Verenigde Staten een dringende behoefte is aan verbetering. Het is geen wonder dat de meeste in de Verenigde Staten gevestigde luchtvaartmaatschappijen en luchthavens een slechte AirHelp-score hebben gekregen. Het is voor consumenten belangrijker dan ooit om te vechten voor hun passagiersrechten.”

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.