Beste vliegvelden ter wereld: Doha #1

De beste vliegvelden ter wereld in 2018

In de nieuwste ranglijst van AirHelp is Hamad International Airport van Doha (hoofdstad van Qatar) uitgeroepen tot ’s wereld beste vliegveld. De luchthaven van Qatar verslaat hiermee Singapore Changi Airport. 

Om tot de ranglijst van beste vliegvelden ter wereld te komen onderzoekt AirHelp 141 vliegvelden op basis van vierfacetten; punctualiteit, kwaliteit van de dienstverlening, verwerking van claims en sociale netwerken. Met een gemiddelde beoordeling van 8,77 in de ranglijst van Airhelp neemt Doha de eerste plek over van Singapore Changi die naar de vijfde plek terugzakt. Het vliegveld van Qatar is geliefd bij reizigers vanwege de kwaliteit van de dienstverlening en stiptheid.

Na Doha zijn de beste vliegvelden: Athens International Airport (gemiddelde beoordeling van 8,69), Tokyo Haneda International Airport (8,63) en Cologne Bonn Airport (8,61). Met een score van 7,84 staat Amsterdam-Schiphol International Airport op plek 44 in de lijst.

Beste vliegvelden ter wereld: Franse luchthavens blijven achter

De hoogst genoteerde Franse luchthaven is Basel-Mulhouse. Dit vliegveld bevindt zich op de 85e plaats met een rating van 7,41. Hoewel het goed scoorde op kwaliteit van de dienstverlening en punctualiteit, kreeg het slechts 4,65 punten voor de perceptie op sociale media. De andere Franse luchthavens die op de ranglijst staan ​​zijn Toulouse (94e), Roissy-Charles de Gaulle (128e), Bordeaux (133e), Orly (138e) en Lyon (139e).

Volgens Hayat Boufeldja, Country Manager Frankrijk van AirHelp, kan dit worden toegeschreven aan een gebrek aan informatie en een slechte reactie op geannuleerde vluchten. Stakingen door luchtverkeersleiders, vliegtuigbemanning en grondpersoneel, die aan het begin van dit jaar veel voorkwamen, zorgen ervoor dat Franse luchthavens slecht vertegenwoordigd zijn in de lijst voor beste vliegvelden ter wereld.

Qatar staat ook op de ranglijst van beste luchtvaartmaatschappijen

AirHelp, specialist in het compenseren van reizigers bij vertraagde of geannuleerde vluchten, publiceerde ook haar internationale ranglijst van de 72 beste luchtvaartmaatschappijen voor 2018. Lees hiervoor ‘De beste luchtvaartmaatschappijen van 2018’.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.