Eén van de drukste vliegvelden ter wereld: Atlanta-Hartsfield-Jackson.

De drukste vliegvelden ter wereld

De ranglijst van de drukste vliegvelden ter wereld is gepubliceerd. Elk jaar zoekt Airports Council International of kortweg ACI uit wat ‘s werelds meest bereisde luchthavens zijn. Net als vorig jaar voert Atlanta-Hartsfield-Jackson Airport de ranglijst aan.

Met maar liefst 105 miljoen passagiers is Atlanta-Hartsfield-Jackson Airport het drukste vliegveld ter wereld. De hoeveelheid passagiers die het vliegveld in 2017 aandeed was iets minder dan het jaar ervoor. Door zware sneeuwval aan de oostkust van de Verenigde Staten moest Atlanta-Hartsfield-Jackson Airport afgelopen december een groot aantal vluchten annuleren.

Hartsfield-Jackson, gelegen in de staat Georgia, behandelt een aanzienlijk percentage van de binnenlandse vluchten van de VS. Daarnaast is het de thuisbasis van één van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen: Delta Air Lines.

Een toename van 5,2% van het verkeer voor ’s werelds drukste vliegvelden

De tweede plaats in de ranglijst gaat naar Beijing Airport. Vorig jaar registreerde Beijing Airport 96 miljoen passagiers. Dubai International Airport eindigde op de derde plaats met 88 miljoen passagiers.

De hoogst genoteerde Europese luchthaven in de lijst is Londen Heathrow, dat op de zevende plaats belandde. Luchthaven Charles de Gaulle (Parijs) zag een toename van 5,4% aan bezoekers. Hiermee claimt het Franse vliegveld de tiende plaats met 69.,6 miljoen passagiers.

Uit de ACI-ranglijst bleek ook dat top 20 meest bezochte luchthavens ter wereld in 2017 tezamen goed waren voor 1,5 miljard passagiers. Dat is een toename van 5,2% ten opzichte van een jaar eerder.

Hong Kong Airport, het grootste luchtvrachtcentrum

Op het gebied van vrachtvervoer wint Hong Kong International Airport. Met meer dan vijf miljoen metrische ton staan zij bovenaan de ACI-ranglijst van 2017. De tweede plaats is voor Memphis Airport in de VS, gevolgd door Shanghai en Pudong International Airport in Korea.

Zoek je de veiligste luchtvaartmaatschappijen van dit jaar? Bekijk dan “En de veiligste luchtvaartmaatschappij van 2018 is….”.