De grote wielrentochten van deze zomer op een rij

De grote wielrentochten van deze zomer op een rij

De wielerklassiekers van het voorjaar lopen op zijn einde, maar dat betekent nog lang niet dat het wielerseizoen klaar is. Er komen nog veel interessante wielrentochten aan in de komende maanden. Ik zet de belangrijkste voor je op een rijtje.

Giro d’Italia

De 101ste editie van de Ronde van Italië vindt dit jaar plaats van 4 tot 27 mei. De start van de Ronde van Italië gebeurt echter dit jaar niet in Italië, maar in Jeruzalem. Het is voor het eerst ooit dat een ronde buiten Europa start. De titelverdediger van vorig jaar is Tom Dumoulin. Daarmee rijst natuurlijk de vraag: neemt hij ook dit jaar de titel weer mee naar Nederland?

Tour de France

De 105de editie van de populairste tour zal dit jaar starten op 7 juli en duren tot 29 juli. Normaal zou de tour een week eerder starten op 30 juni, maar de organisatie wil vermijden dat de tour te veel samenvalt met het wereldkampioenschap voetbal. De tour die drie weken duurt gaat van start in Vendée en zal traditiegetrouw eindigen op de Champs-Élysées. De titelverdediger is de viervoudig winnaar Chris Froome.

De Vuelta

De 73ste editie van de Ronde van Spanje zal dit jaar van start gaan op 25 augustus in Málaga. Net zoals de Giro en de Tour de France heeft deze tour 21 etappes en zal dus eindigen op 16 september in Madrid. Ook hier is Chris Froome de titelhouder.

Overige wielrentochten

Er zijn nog veel meer toffe wielrentochten dan de grote 3 tours. Zo is er de tour of California, die van 13 tot 19 mei plaatsvindt en de ronde van Zwitserland (9 tot 17 juni). Kort daarna is er het Nederlands kampioenschap wielrennen op de Brabantse Wal. De kampioenschappen beginnen op 23 juni en eindigen op 1 juli met de wegwedstrijd voor mannen. Om het seizoen af te sluiten is er nog het Wereldkampioenschap. Dit jaar vindt het wereldkampioenschap plaats op 30 september in Innsbruck.