Sevilla, Spanje.

De leukste 5 steden in Europa in het voorjaar

De temperaturen worden aangenamer en alles groeit en bloeit. Het voorjaar is het ideale moment om de leukste steden van Europa te verkennen. We geven je 5 steden die zeker de moeite waard zijn.

Sevilla

Ontdek deze prachtige stad vol met historische monumenten, kerken en verschillende culturen. Tijdens het voorjaar kan je deze cultuur perfect combineren met zonnige terrasjes. Ontdek na een lekker drankje dus zeker de echte Andalusische eetgelegenheden. Vooral tapas zijn populair in Sevilla.

Praag

‘De Gouden Stad’ is één van Europa’s meest populaire stedentrip-bestemmingen. Ontdek zelf de boeiende cultuur en de gemoedelijke sfeer. Bezoek het historische centrum, loop over de prachtige Karelsbrug en vergeet zeker niet te genieten van een heerlijke lokale lekkernij: Trdelník. Dit is een soort deeg dat wordt gebakken boven hete kolen en gerold door een mengsel van suiker, kaneel en gehakte noten. Vanaf Schiphol is het ongeveer 1,5 uur vliegen naar Praag en voor een mooie prijs slaap je in een prima (hotel)kamer.

Lissabon

Met een citytrip naar Lissabon beleef je de typische Portugese cultuur.  Maar Lissabon is ook ideaal voor wandelingen, shoppen, uitgaan en eten. Lissabon wordt ook wel de stad van de uitzichten genoemd. Loop in Lissabon heuvelopwaarts en geniet van het schitterende uitzicht.

Stockholm

Vanaf de lente is Stockholm een levendige stad. De stad heeft een unieke sfeer met haar kleine eilandjes met huisjes in verschillende kleuren. Vandaar dat Stockholm ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd. Naast veel boten, bruggen en prachtige uitzichten over het water biedt Stockholm uitstekende restaurants en terrassen waar je heerlijk kan genieten.

Boedapest

Laat je betoveren door ‘De parel aan de Donau’ en ontdek meer van de Oost-Europese cultuur. Boedapest is een samensmelting tussen de twee steden: ‘Buda’ en ‘Pest’. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van de Donau. Eén van de meest opvallendste gebouwen van Boedapest is het Parlement. Bovendien ligt Boedapest maar ongeveer 2 uur vliegen vanaf Schiphol.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.