Leukste stedenstrips met strand

De leukste stedentrips met strand

Maak je graag een stedentrip en wil je dit combineren met een vakantie aan het strand?  Er zijn tal van leuke steden in Europa die aan de zee liggen en waar jij kan genieten van zowel de stad als het strand. Ik heb er drie steden voor je gevonden die zeer de moeite waard zijn om te gaan bekijken.

Barcelona

De perfecte bestemming om stad en strand te combineren is Barcelona. De stad heeft alles voor een perfecte stedentrip. Het is één groot openluchtmuseum met historische straatjes en prachtige gebouwen. Verder zijn er in één van Europa’s grootste winkelsteden tal van mogelijkheden om je gek te shoppen.

Wil je de cultuur en het shoppen genieten van de lokale haute cuisine? Dan word je van het culinaire paradijs dat Barcelona heet erg gelukkig. Door de gehele stad vind je veel tentjes met heerlijke versnaperingen. Klap op de vuurpijl zijn de talloze tapasbars die je vrijwel overal in Barcelona vindt. En als je na een lange dag wil ontsnappen aan de drukte van de stad, loop dan op je gemak naar Platja de la Barceloneta . Dat is één van de must-see stranden van Barcelona die zich bevindt in de van oudsher visserswijk La Barceloneta.

Istanbul

Istanbul, het vroegere Constantinopel, is uitgegroeid tot een moderne wereldstad met een unieke combinatie tussen de Aziatische- en Europese cultuur. Je vindt er prachtige monumenten, moskeeën en paleizen. Net als Barcelona is het uitstekend winkelen in Istanbul. Er zijn veel gezellige winkelstraatjes en winkelcentra waar je de prachtigste producten tegenkomt.

Bij Istanbul denk je wellicht niet meteen aan het strand. Toch vind je in de stad, die de Grote Bazaar en de Blauwe Moskee herbergt, heerlijke stranden bij de Prinseneilanden of bij de Bosporus.

Athene

Vroeger was Athene de thuishaven van de Griekse goden. Tegenwoordig is het een bloeiende stad vol met tegenstellingen. Aan de ene kant zijn er de antieke overblijfselen uit de Klassieke Oudheid en daar tegenover staat het uitbundige stadsleven. Athene barst van de bezienswaardigheden en de belangrijkste is de Akropolis, hét symbool van Athene. Spijtig genoeg zijn veel van de antieke tempels die Athene kent, nu vervallen tot ruïnes.

Voor een hapje en een drankje ben je aan het juiste adres in Athene. Op elke straathoek vind je wel een eettentje waar je authentieke Griekse gerechten kan proeven. Heb je iets meer tijd, ga dan naar een Griekse taverna om te eten. Dit is een traditioneel familierestaurant waar het eten goedkoop is en waar iedereen  blijft hangen na het eten om te genieten van de gastvrijheid. Kortom, Athene is een perfecte stad voor deze lijst van stedentrips met strand.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.