Mooiste stranden van Nederland

Top 3 mooiste stranden van Nederland

De Nederlandse kust is uniek in de wereld en herbergt mooie en fijne plekjes waar je eindeloos kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Trek erop uit in ons prachtige land en ga eens op bezoek bij één van de mooiste stranden van Nederland.

Domburg

Het strand van het Zeeuwse Domburg is één van de mooiste stranden van Nederland. Domburg is op z’n mooist in de zomermaanden en het najaar. Veel mensen gaan hier naartoe voor het echte vakantiegevoel. Het strand is groot en lang gestrekt. Ideaal voor een wandeling of om lekker te genieten van de zon! Bij de vele strandtenten kun je een lekker hapje of drankje halen of je loopt even naar het kleine, maar o zo gezellige dorp. En als je even iets anders wil dan zon, zee en strand, dan ben je zo bij het natuurgebied De Manteling. Hier kun je genieten van een mooi bosgebied.

Zoutelande 

In de buurt van Domburg bevindt zich het strand van Zoutelande. Dit is een strand van ongeveer 5 kilometer lang dat erg geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Zoutelande is erg schoon en lunchen met het gezin of het drinken van een wijntje kan bij één van de vele Zeeuwse strandhuisjes. Met name in de warme voor- en najaarsdagen is de badplaats erg populair en dat betekent dat parkeren een probleem kan vormen.

Kijkduin 

Het strand van Kijkduin beschikt over diverse restaurantjes waardoor je tijdens het eten heerlijk kunt genieten van het uitzicht op zee. Alleen daarom zou Kijkduin al in deze top drie horen, maar er is meer. Achter het strand bevindt zich een uitgestrekt duingebied. Dit is ideaal voor mensen die graag willen wandelen, fietsen of hardlopen. Daarnaast vind je achter de restaurants een winkelcentrum waar je lekker kunt gaan shoppen. Op en top genieten in Kijkduin!

{

Simon

Simon is Manager Extended Warranty & Telematics bij Allianz Global Assistance en een fervent autoliefhebber. Privé rijdt hij een BMW en als hobby rijdt hij ook nog een in een Chrysler cabrio.