Diefstal van ski's en snowboards tijdens de wintersport populair tijdens het eten.

Voorkom diefstal van je ski’s of snowboard

Er is een toename in de hoeveelheid ski’s en snowboards die worden gestolen tijdens de wintersport, aldus de Nederlandse Ski Vereniging (NSV). Het gaat vooral om nieuwe en duurdere spullen in luxe wintersportoorden. Populaire plekken om eigendommen van anderen te stelen zijn après-ski gelegenheden en restaurants. Je gaat even zitten om een hapje te eten, komt terug en weg zijn je spullen. Aangifte doen bij de politie is een must, maar wat kun je doen om diefstal te voorkomen?

Combineer ski’s

Door materiaal te combineren is diefstal van je ski’s minder interessant. Verwissel één van jouw ski’s met die van een ander, want net als verschillende schoenen zijn onparen van ski’s niet snel door te verkopen. Helaas voor de snowboarders, aan deze tip hebben jullie vrij weinig.

Huur een kluis

Niet alle wintersportgebieden bieden de mogelijkheid aan om een kluisje te huren, maar maak zoveel mogelijk gebruik van een kluis. Als je snowboard en ski’s zijn opgeborgen is diefstal nagenoeg onmogelijk.

Gebruik een slot

De meeste sloten maken gebruik van een staalkabel om diefstal tegen te gaan. Met een eenvoudige beweging leg je de kabel om je spullen heen die je vervolgens vastklikt in het slot. Dakine Cool Lock en Pacsafe Retractable Cable Lock zijn voorbeelden van dit soort wintersportsloten.

Gebruik een anti-diefstal tracking device

Tegenwoordig zijn er veel apparaten op die markt die door middel van GPS of Bluetooth je spullen beveiligen tegen diefstal. NeverLose van Powunity is een goed voorbeeld van een apparaatje dat dieven wegjaagt op het moment dat zij je spullen proberen te stelen. Hoe? Bekijk dan dit Youtube-filmpje:

 

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.