Geen drukte op de Duitse snelweg

De drukte op de Europese luchthavens en snelwegen deze zomer

De vakantieperiode in Nederland is aangebroken. Iedereen gaat er weer massaal op uit en veel mensen zijn al bezig de koffers te pakken voor de vakantie. Het gevolg is extra drukte op de luchthavens en de Europese snelwegen. Maar wat zijn eigenlijk de drukste dagen op de luchthavens en de Europese snelwegen?

Drukte op de luchthavens

Wil je de drukte ontlopen op de luchthavens, zorg er dan voor dat je op een zondag vertrekt. De meeste mensen vertrekken namelijk op een vrijdag of zaterdag in de maanden juli en augustus.

Als je al een vlucht hebt geboekt en vertrekt tijdens de piekmomenten, dan doe je er goed aan om extra vroeg naar de luchthaven te gaan. Vertrek je vanaf Schiphol, dan is het aan te raden om minimaal drie uur van te voren aanwezig te zijn. Dit geeft je alle tijd om rustig door de douane te gaan.

Kom je terug in de maand augustus of in de weekenden van september? Dan kan het zijn je wat langer moet wachten voor de bagageband. Meerdere mensen komen in deze periode terug van hun vakantie waardoor het drukker is dan normaal.

Luchthaven Schiphol nabij Amsterdam

Extra drukte op de Europese snelwegen

Naast de drukte op de luchthavens zal het ook druk worden op de Europese snelwegen. Ga je bijvoorbeeld in het weekend van 21 t/m 23 juli 2018 op zomervakantie? Houd dan rekening met extra drukte op de snelwegen. In Duitsland begint de vakantie voor veel mensen op 21 juli. Door een combinatie van werkzaamheden en toeristen die op doorreis zijn, kan dit zorgen voor extra filevorming. Het is niet ongewoon dat er files van 50 kilometer of langer ontstaan.

Heb je nog geen vertrekdatum gepland voor je vakantie? De beste dagen om te reizen zijn vaak op een donderdag en een zondag. Hieronder vind je meer informatie over de drukke dagen op de Europese snelwegen.


Richting het zuiden:

Zeer druk: 13, 14, 20, 21, 27 en 28 juli, 3, 4 en 5 augustus.

Druk: 6, 7, 19, 22, 26 en 29 juli, 10, 11, 18 en 25 augustus, 1 en 8 september.


Richting het noorden:

Zeer druk: 21 en 28 juli, 3 en 4 augustus.

Druk: 22 en 29 juli, 11, 18 en 25 augustus, 1 en 8 september.

File in Duitsland

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.