Werken in Australië tijdens een tussenjaar

Een tussenjaar gepland? Ga werken in Australië

Een tussenjaar nemen en gaan werken in Australië. Steeds meer Nederlandse jongeren doen het en pakken het vliegtuig om aan de andere kant van de wereld aan de slag te gaan. Het klinkt idyllisch, maar is het dat ook?

Al langer gaan Nederlandse jongeren naar Australië. Waar je ze vroeger vooral tegenkwam tijdens het groente en fruit plukken, kom je ze vandaag de dag overal tegen. In de bouw, verpleging, horeca, in sales- en marketingfuncties of op een veeboerderij. En dat is eigenlijk niet zo raar. Even niet hoeven denken aan je opleiding en gewoon genieten van het heerlijke weer in Australië.

Minimumloon

Naast het prachtige weer heb je nog een goede reden om in Australië te gaan werken. Het minimumloon in Australië bedraagt ongeveer AU$ 21 per uur. Dat is circa € 15.  Tel daarbij, een voor backpackers, gunstig belastingklimaat op en je hebt een goede combinatie voor een tussenjaar. Als backpacker betaal je 15% belasting waardoor je al snel € 12 netto per uur verdient. En in de weekenden en avonden komt daar al snel 30% bij.

Als je beschikt over de nodige werkervaring of je gaat werken in de outback (=binnenland) van Australië , dan loopt je uurloon nog verder op. Benieuwd hoe werken in de outback eruit ziet? Check dan deze video:

Of heb je altijd al op een avocadofarm willen werken?

Bron: Australian Backpackers.

Uitgaven

Als backpacker kan je dus prima profiteren van de bruisende economie. Daarentegen zijn de prijzen voor onderdak, eten, drinken en uitgaan hoger dan je in Nederland gewend bent. Denk je erover om een tussenjaar te nemen, dan luidt het motto: ‘Leef als een student en verdien als een professional!’

Voorbereiding

Om te mogen werken in Australië moet er nog wel het een en ander geregeld worden. Denk aan een bankrekening, werkvisum, lokaal sofinummer en bijvoorbeeld een lokaal postadres. De meeste van deze zaken kun je alleen regelen in Australië. En dat is met jetlag best wel een uitdaging.

Mocht je al deze zaken willen laten regelen, ga dan eens naar Backpackers.nl. Op de website van Australian Backpackers vind je veel bruikbare informatie. Daarnaast is Australian Backpackers al 25 jaar Australië specialist voor Nederlandse en Belgische jongeren met reis- en werkplannen. Zij kunnen je tijd en moeite besparen en veel zaken van tevoren voor je regelen.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.