Landkaart met stethoscoop en pillen

Een kortlopende of een doorlopende reisverzekering: wat moet ik kiezen?

Ga je op reis? Verzeker je dan goed voor onvoorziene problemen, zoals verloren bagage of medische kosten. Hoe beslis je of een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor jou het beste is?

De verschillen tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een korte periode, meestal één vakantie. De verzekering wordt actief op de eerste dag van je reis en stopt automatisch bij terugkomst. Een doorlopende reisverzekering is daarentegen het hele jaar geldig. Het maakt dan dus niet uit wanneer en hoe vaak je op reis gaat. De meeste doorlopende reisverzekeringen sluit je af voor minstens een jaar en moet je daarna zelf opzeggen.

Wanneer kies je voor een doorlopende reisverzekering?

Of je beter een kortlopende- of doorlopende Reisverzekering kunt afsluiten, is afhankelijk van je reisgedrag. Ga je vaker op reis? En ga je af en toe een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk goedkoper voor jou. Over het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is, wanneer je meer dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Een extra voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je niet elke keer als even weg gaat aan je verzekering hoeft te denken. Ook betaal je maar één keer poliskosten.

Hoe zit het met de prijs?

Bij een doorlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per jaar. Het maakt niet uit hoe vaak je op reis gaat of hoe ver je reist. De prijs van een kortlopende reisverzekering kan op twee verschillende manier worden berekend. De prijs van een kortlopende reisverzekering wordt bepaald door je bestemming en de extra dekkingen die je aan je verzekering toevoegt. Over het algemeen is een Kortlopende Reisverzekering per reisdag iets duurder. Maar als je slechts af en toe op vakantie gaat, dan is deze voor jou toch voordeliger.

Samengevat vind je hier de belangrijkste kenmerken van een kortlopende en een doorlopende reisverzekering nog even op een rijtje:

Kortlopende reisverzekering:

  • Alleen gedekt als je daadwerkelijk op reis bent
  • Ideaal voor wie minder dan 2 weken per jaar reist
  • Loopt automatisch af na je vakantie
  • Je stelt je verzekeringspakket samen op maat van één specifieke reis

Doorlopende reisverzekering:

  • Je betaalt een eenmalige (of maandelijkse) premie en bent een heel jaar verzekerd
  • Voordelig voor wie meer dan 2 à 3 weken per jaar reist
  • Je bent ook gedekt bij last minute vakanties en weekendjes weg. Dit scheelt tijd!
{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.