Expo 2020 in Dubai

Expo 2020 in Dubai in volle voorbereiding

Over minder dan 700 dagen begint Expo 2020 in Dubai en het emiraat trekt alle registers open om dit evenement een succes te maken. Contracten ter waarde van miljarden zijn ondertekend, tienduizenden mensen werken al op locatie en er wordt zelfs een nieuw district in Dubai gecreëerd. 

Maar liefst 170 landen hebben aangekondigd deel te nemen aan de universele expositie. Volgens Tour Mag, een website voor toeristische handel, trekt het evenement naar schatting meer dan 25 miljoen internationale bezoekers over een periode van zes maanden.

Meer dan 30.000 banen gecreëerd

De organisatoren van Expo 2020 zeggen dat de expositie zich zal richten op “de verbinding tussen mensen en hun kennis op het gebied van kansen, mobiliteit en duurzaamheid”. Van de 25 miljoen bezoekers aan de universele expositie zal 70% waarschijnlijk afkomstig zijn uit het buitenland. Om hen allemaal te huisvesten, heeft Dubai, met een bevolking van slechts 3 miljoen, verscheidene contracten getekend. Alleen al in 2017 werd daarmee het bedrag van 3 miljard dollar bereikt.

De bouw van toekomstige gebouwen biedt momenteel werk aan meer dan 30.000 mensen. Speciaal voor het evenement wordt er een nieuwe wijk gebouwd. Maar liefst 80% van alle installaties van de expositielocatie is bestemd voor deze nieuwe wijk genaamd District 2020.

Expo 2020 tickets te koop in oktober 2019

De eerste kaarten voor Expo 2020 Dubai zijn beschikbaar zodra de bouw klaar is. Naar verwachting is dat in oktober van dit jaar. Kaarten zijn te koop via de officiële website van het evenement.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.