Fietsroutes van 2018: bijzondere fietsroute langs het heideland van de Veluwe

Fietsen in 2018: de mooiste fietsroutes

Ook al voelt het nog fris buiten, de lente is nu echt in aantocht. Tijd om je fiets tevoorschijn te halen. In het voorjaar maak ik graag een lange fietstocht. Ik geniet dan echt van het Nederlandse landschap. De uitgestrekte weilanden, lammetjes in de wei en tussendoor lekker uitpuffen op een terrasje in de lentezon. Heerlijk! In dit blog lees je vijf bijzondere fietsroutes in Nederland. En een heel klein beetje door het buitenland, voor als je echt niet meer kunt stoppen.

Van Gogh Fietsroute

Noord-Brabant wordt gezien als een van de mooiste provincies om doorheen te fietsen: licht glooiend, kleine dorpjes en beboste heuvelranden zorgen ervoor dat fietsen hier echt de moeite waard is. In 2016 werd de Van Gogh Fietsroute uitgeroepen tot Europese fietsroute van het jaar. De route bestaat uit verschillende kleine routes en vormen samen een fietsroute van 335 kilometer . Je kunt de routes ook afzonderlijk van elkaar fietsen. De van Gogh Fietsroute brengt je langs alle plekken waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd. Zo wordt een ontspannende fietstocht ook nog een cultureel uitstapje.

Fietsroute IJmond

Deze bijzondere fietsroute leidt je langs alle landgoederen en kastelen van IJmond. In dit gebied van Noord-Holland stroomde duizenden jaren geleden het oer-ij, een aftakking van de Rijn. De vele indrukwekkende buitenhuizen van rijke stedelingen zijn goed bewaard gebleven en op de fiets kun je ze bijna allemaal bewonderen. De route is veertig kilometer lang, maar er zijn ook kortere fietsroutes door het gebied. De goede bewegwijzering zorgt dat je altijd weet waar je bent en hoe lang je nog onderweg bent.

Fietsroute Hunebedden

Drenthe staat bekend om de Hunebedden. Deze fietstocht is bijna 50 kilometer lang en je komt door de Dwingelderbossen en het prachtige natuurgebied Holtingerveld. In het voorjaar komen de vele krentenbomen langs deze fietsroute in bloei, wat een prachtige aanblik geeft. En natuurlijk fiets je langs verschillende hunebedden.

De Maasfietsroute

De Maasfietsroute volgt de oevers van de Maas. Hij verbindt verschillende al bestaande fietspaden maar vormt nu een route van meer dan 1000 kilometer. De route start in de Franse Vogezen, waar de Maas ontspringt. Vervolgens gaat de fietsroute via België naar Nederland. In Nederland is het een mooie, afwisselende fietstocht met een prachtig landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes. Vanaf Maastricht tot aan Rotterdam kronkelt de fietsroute langs oude rivierbanken, steden als Den Bosch en Roermond en eindigt bij de monding in Rotterdam.

De Veluwe

Na de Waddenzee is de Veluwe het grootste natuurgebied van Nederland. Met veel bossen, prachtige hei en zandverstuivingen is dit een gevarieerd natuurgebied. Door de Veluwe lopen veel fietspaden waar zowel de geoefende als minder geoefende fietser zijn hart ophaalt. Op de Veluwe vind je veel wild, waaronder edelherten en everzwijnen. Vroeg in de ochtend of in de schemering heb je de grootste kans om oog in oog te staan met deze prachtige dieren. Er zijn verschillende fietsroutes op de Veluwe, hier kun je er een kiezen, naar gelang je wensen.

Fietsverzekering

Voordat je begint aan je fietstocht is het slim om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dat je fiets in goede staat is en bereid je route voor. Of je nu een elektrische of gewone fiets hebt, bij Allianz Global Assistance kun je een Fietsverzekering afsluiten. In geval van pech komt er een fietsmonteur naar je toe en wordt in 95% van de gevallen je fiets direct gerepareerd.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Global Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.