Fietsen in Spanje; welke regels moet je echt volgen?

Fietsen in Spanje: waar moet je op letten?

Elk jaar trekken er meer mensen naar Spanje om te fietsen. Prachtige natuur, indrukwekkende steden en lange kuststroken wisselen elkaar in rap tempo af. Van plan om te gaan fietsen in Spanje? Dan is het belangrijk om te weten of er voor bepaalde zaken andere regels gelden dan in Nederland. Ik zet de belangrijkste regels voor je op een rij.

Voorrang

Voor fietsers gelden dezelfde voorrangsregels als voor auto’s. Wanneer je op een kruispunt van rechts komt, heb je altijd voorrang op andere fietsers, auto’s of motoren.

Mobiele telefoon

Je mobiele telefoon gebruiken op de fiets is verboden in Spanje. Je kunt hiervoor een boete krijgen vanaf € 200,-. Houd je dus altijd aan deze regel. Zo blijf je veilig op de fiets en vermijd je onnodige kosten tijdens je vakantie.

Veiligheid

In Spanje is het verplicht om buiten de bebouwde kom een helm te dragen. Bij het veranderen van richting moet je aangeven welke kant je op gaat. Daarnaast is het voor je eigen veiligheid en voor die van anderen verboden om oordopjes te gebruiken. De lokale politie houdt streng toezicht, dus wees voorbereid.

Alcohol

Het klinkt misschien logisch, maar het is ten strengste verboden om beschonken op de fiets te rijden. Er staat een boete vanaf € 500,- op wanneer je met een paar wijntjes te veel op de fiets pakt. Pas dus altijd op als je gezellig op een terrasje in het zonnetje zit en nog moet fietsen. Voor je portemonnee en voor je eigen veiligheid.

Ben je van plan om naar Spanje te gaan en daar een heerlijke fietsvakantie te beleven? Denk er dan altijd aan om een fietsverzekering af te sluiten zodat je zonder zorgen geniet van je welverdiende vakantie.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Global Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.