Smartphone als onmisbare gadgets op vakantie

Gadgets die onmisbaar zijn op reis

Ga je binnenkort op reis? Dan kun je vast niet wachten om je koffer te pakken. Ik vind het meestal prettig om zo licht mogelijk te reizen. Tegelijkertijd wil ik op mijn bestemming graag van alle gemakken zijn voorzien. Hier lees je welke gadgets voor mij superhandig en onmisbaar zijn op reis.

Geluiddempende oordopjes

Voor mij zijn geluiddempende oordopjes de beste reisinvestering die ik ooit heb gedaan. Alleen al het ronkende geluid van de motor van een vliegtuig of auto kan soms voor afleiding en onrust zorgen. Met een geluiddempende koptelefoon heb je geen last van omgevingsgeluiden en rust je beter uit.

Powerbank

Nu we steeds meer elektrische apparaten gebruiken op reis, hebben we vaker stroom nodig. Vooral energieslurpende apparaten, zoals een smartphone, moeten vaak opgeladen worden en op reis is er niet altijd een stopcontact in de buurt. Een powerbank waarmee je onderweg je telefoon of camera kunt opladen is daarom onmisbaar. Tip: kijk eens naar een powerbank die werkt op zonne-energie.

E-reader

Nooit meer sjouwen met zware boeken op vakantie! Een e-reader is licht, er passen honderden boeken op en dankzij speciaal licht leest het scherm een stuk prettiger dan het licht van je laptop of tablet. Sommige e-readers hebben een scherm dat oplicht zodat je in het donker kunt lezen zonder je reispartner te wekken. Ideaal.

Universele reisadapter

Nog niet zo lang geleden was het voor verschillende landen nodig om verschillende adapters te kopen. Zelfs dicht bij huis kwam het al voor dat een aansluiting nét iets anders was dan in Nederland en je de opladers niet kon gebruiken. Dat is verleden tijd met een universele reisadapter die je in alle landen kunt gebruiken.

Reiskussen

Reiskussens zijn er in alle soorten en maten. Opblaasbare en lichtgewichtkussens of zwaardere voorgevormde varianten. Sommigen met ingebouwde speakers of juist een kussen dat je ogen bedekt. Ook het materiaal van dit soort gadgets verschilt sterk. Het is belangrijk dat je een kussen kiest dat geschikt is voor jouw type reis, zodat je zelfs op oncomfortabele momenten lekker uit kunt rusten.

Insectenwerende kleding

Hoort niet echt bij de gadgets, maar zit wel boordevol techniek. Kleding die muggen op afstand houdt. Je kunt muggenwerende broeken, sokken en shirts kopen die vaak gemaakt zijn van een lichte en ademende stof, waardoor ze heel geschikt zijn om mee te nemen op reis.

(Lees in deze blog wat je nog meer kunt doen om insectenbeten te voorkomen)

Hamamdoek of Rubytec-handdoek

Vooral als je kiest voor een strandvakantie, is het handig als je handdoek snel droog is. Een Rubytec-handdoek weegt bijna niets en is droog in een handomdraai. Zo kun je hem weer makkelijk inpakken als je verder wilt reizen. Ook een hamamdoek is makkelijk op te vouwen en droogt snel. Ik kan niet zonder hamamdoek op reis. Je kunt hem namelijk ook gebruiken als sjaal in een koude bus of trein, als picknickdoek en natuurlijk als handdoek!

Packing Cubes

Voor de reizigers die graag georganiseerd op pad gaan, bieden packing cubes een echte uitkomst. Door je ondergoed, broeken en toiletspullen los van elkaar te bewaren, hoef je niet steeds al je spullen door om te pakken wat je nodig hebt. De tasjes zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar en hebben vaak een doorschijnend gaasje, zodat je kunt zien wat erin zit. Zo ga je opgeruimd op reis.

Bagagetracker

Je bagage kwijtraken is heel vervelend. Daarom kun je een tracker in je koffer stoppen waarmee je via een applicatie op je telefoon ziet waar je bagage is. Een handige gadget waarmee je precies ziet of je koffer ergens op een bagageband of in een depot is blijven staan. Dat bespaart je veel geregel en wachttijd als het misgaat.

Reisdagboek

Om al je herinneringen, gedachten, ideeën, adresgegevens van mensen die je ontmoet en to-do lijstjes op reis bij te houden, is het slim om een opschrijfboekje mee te nemen. Je kunt natuurlijk een leeg dagboek meenemen, maar nog veel leuker is het wanneer het boekje je actief aan het werk zet. Het reisdagboek I Was Here staat vol met uitdagingen die ervoor zorgen dat je je reis nét iets anders kunt beleven. Zo krijg je in het boekje opdrachten die met fotografie, eten of mensen te maken hebben en kun je je ervaringen bijhouden. Zo maak je je reis nog avontuurlijker!

Verzeker je gadgets

Helaas kan het ook gebeuren dat je op reis te maken krijgt met inbraak of diefstal. Als je een reisverzekering hebt afgesloten waarin je bagage is meeverzekerd, vul dan een schadeformulier in zodat je bagage en gadgets vergoed worden. Zo kun je met een gerust hart op reis!

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.