Met de gipsvlucht naar huis door ongeluk tijdens wintersport

Einde van de gipsvlucht: wat nu?

Na Frankrijk komt nu ook in Oostenrijk een jarenlange wintersporttraditie tot een eind. De gipsvlucht, voorheen uitgevoerd door Tyrol Air Ambulance, stopt ermee. Jarenlang daalde het aantal patiënten en uiteindelijk was de dienst niet meer rendabel. Gelukkig betekent het einde van de gipsvlucht niet het einde voor de gewonde wintersporter. Ook dit jaar kom je gewoon thuis.

Alternatief voor de gipsvlucht

Gewonde wintersporters werden al steeds vaker via reguliere lijnvluchten of over land via gespecialiseerde ambulances vervoerd. En nu Tyrol Air Ambulance er helemaal mee stopt, bereidt Allianz Global Assistance zich samen met vervoerspartners voor om gewonde wintersporters op te vangen. Als het misgaat tijdens de wintersportvakantie, kom je dus gewoon thuis.

Sluit een reisverzekering met wintersportdekking af

Om jezelf te beschermen tegen onverwachte kosten, is het noodzakelijk allereerst de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten bij de reisverzekering. Anders is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport niet gedekt.

Deze dekking beschermt je bijvoorbeeld tegen kosten door plotselinge ziekte. Word je tijdens de wintersportweek ziek en moet je de vakantie afbreken, dan vergoedt de verzekering de ongebruikte huurkosten voor je skispullen, de skipas en de skilessen. Handig!

Medische kosten

Om ook de medische hulp, zoals de kosten voor aangepast vervoer, vergoed te krijgen moet je daarnaast de dekking ‘Medische kosten’ afgesloten hebben.

“Medische kosten, dat hoort toch bij een zorgverzekering…?”

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd de kosten voor aangepast vervoer vanaf de wintersportbestemming. Daar komt bij dat er voor een zorgverzekering vaak een eigen risico geldt. En er geldt geen eigen risico voor de dekking ‘Medische kosten’. Bijkomende kosten voor medisch noodzakelijk vervoer (bijv. helikopter of de welbekende banaan) worden dus gewoon door de reisverzekering vergoed.

Hulp bij nood in het buitenland

Als het onverhoopt misgaat op de piste, staat de alarmcentrale van Allianz Global Assistance elke dag van de week dag én nacht voor je klaar via 020 – 592 9292.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.