Voeten op de handbagagekoffer

Handbagage: wat mag wel en wat mag niet?

Bij veel low cost vliegtuigmaatschappijen betaal je extra als je ruimbagage wilt inchecken. Ga je niet lang op vakantie en hoef je niet veel spullen mee? Dan kun je besparen op je reiskosten door alleen handbagage mee te nemen. Dat is niet alleen goedkoper, maar het bespaart je ook tijd met in- en uitchecken. Maar niet al je bagage mag mee het vliegtuig in. Ik vertel je hieronder alles wat je over handbagage moet weten.

Afmetingen van je handbagage

De maximale afmetingen van je handbagage verschillen per vliegtuigmaatschappij. Sommige maatschappijen zijn erg streng en beperken je strikt tot één koffer. Bij andere maatschappijen mag je naast je koffer ook nog bijvoorbeeld een foto- of laptoptas meenemen. Is je koffer groter dan de toegestane afmetingen, dan kan het zijn dat je alsnog je koffer moet inchecken. Soms tegen betaling. Check daarom van tevoren de voorwaarden van de maatschappij waar je mee vliegt. Deze krijg je meestal met je ticket mee gestuurd.

Verboden spullen

In principe geldt dat je alle spullen mee mag nemen in je handbagage. Behalve als ze op de lijst met verboden spullen staan. Je zakmes omdat dat goed van pas komt tijdens het kamperen? Een scheermesje voor die gladde benen? Vergeet het maar. In je handbagage mogen geen voorwerpen mee die gevaarlijk zouden kunnen zijn. Dus gereedschap, voorwerpen met scherpe randen of explosieve stoffen moet je inchecken als ruimbagage. Op de site van Schiphol kun je een lijst vinden met alle verboden voorwerpen.

Vloeistoffen

Sinds 2006 is het verboden om vloeistoffen van meer dan 100 ml mee te nemen in je handbagage. Bovendien ben je verplicht om vloeistoffen in een doorzichtige zakje van maximaal 1 liter te verpakken. Neem je deodorant, tandpasta en parfum dus mee in kleine flesjes.

Luggage Assistant

Met een Doorlopende Reisverzekering van Global Allianz Assistance nemen kun je kiezen voor de Luggage Assistant. Met de Luggage Assistant kan de vinder van jouw koffer via Allianz Global Assistance in contact komen met jou. Je kunt dan overal ter wereld je koffer laten ophalen door een koerier en weer bij jou laten afleveren.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.