Herfstactiviteiten in Nederland: boswandeling door een dorp gehuld in mist

Bijna herfstvakantie: leuke herfstactiviteiten in Nederland

Het is buiten nog niet te zien, maar het is al herfst in Nederland. Kenmerken voor de herfst is een periode met veel regen en kou. Opgevolgd door de ijzige winter. En juist dat vooruitzicht zorgt bij veel mensen voor een zogenaamde ‘herfstdip’. Om deze dip tegen te gaan en het meeste uit dit prachtige jaargetijde te halen, heb ik een drietal leuke herfstactiviteiten voor je op een rij gezet.

Haal de herfst in je keuken

Na een zomer met veel barbecues en frisse gerechten is de herfst een tijd waarin de warme maaltijden hun opmars maken. De tijd van stamppotten en stoofpotjes komt er weer aan. Verwezen jezelf en anderen daarom met boerenkool, andijvie en een heerlijk hutspotje. Heerlijk die seizoensgroente! En laten we eerlijk zijn, samen koken is hartstikke gezellig.  Kom je inspiratie te kort? Kijk dan eens op Instagram naar #stamppot 

Doe een boswandeling op de Veluwe

In deze periode van lusteloosheid is het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Zonlicht dus. Daarom is een boswandeling hét perfecte uitje in de herfst. In deze tijd van het jaar zijn de bossen op hun mooist. Waag jezelf daarom eens aan een boswandeling op de Veluwe en vergeet niet je camera mee te nemen. De snel veranderende natuur zorgt voor prachtige plaatjes. Gekleurde bomen, een vroege zonsondergang, paddenstoelen in allerlei kleuren en dauw op de spinnenwebben. Je vindt het allemaal tijdens een boswandeling op de Veluwe, één de leukste herfstactiviteiten die er is.

Of fietsen door de Betuwe

Ga je liever fietsen? Dan is een tocht op de fiets dwars door de Betuwe een heerlijke herfstactiviteit. Door te fietsen houd je jezelf lekker warm en kom je op de mooiste plekken. De dorpen die aan de Betuwe-route liggen zijn in de herfst versierd met lichtjes en dat geeft een oer-Hollands herfstsfeertje. Vergeet vooral niet te stoppen en te genieten van een heerlijk kop koffie of chocolademelk.

Naast de Betuwe-route heeft Nederland meerdere prachtige fietsroutes die in de herfst tot hun recht komen. Lees meer hierover in het artikel De mooiste fietsroutes voor het najaar.

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.