Lange autoreis met familie

Hoe bereid ik een lange autoreis voor?

Op vakantie gaan met de auto heeft veel voordelen: je kunt veel meer spullen meenemen dan wanneer je met de trein of met het vliegtuig reist en je bent ook mobiel als je eenmaal aankomt op je vakantiebestemming. Als je een lange autoreis gaat maken, is het slim om je goed voor te bereiden. Hoe? Dat lees je hier.

Check de auto

Tijdens een lange autoreis wil je niet met pech stil komen te staan. Zorg daarom dat je auto helemaal in orde is voordat je aan de reis begint. Zorg dat het oliepeil en de koelvloeistof in orde zijn en controleer ook de bandenspanning. Laat als het even kan voor vertrek nog een onderhoudsbeurt doen in de garage zodat je veilig op reis kunt.

Maak een checklist voor je lange autoreis

Naast het onderhoud van je auto is het ook handig om een lijstje te maken met zaken die je niet mag vergeten. Sommige van deze zaken zijn verplicht, andere kunnen gewoon goed van pas komen.

  • (internationaal) rijbewijs
  • Verzekeringsbewijs (groene kaart)
  • identiteitskaart/paspoort
  • gevarendriehoek
  • startkabels
  • reservewiel
  • wielsleutel
  • krik
  • veiligheidsvest
  • verbanddoos

In sommige landen gelden andere regels dan in Nederland. Controleer voordat je vertrekt of er voor het land waar je naartoe reist nog extra zaken zijn waar je aan moet denken. Lees om er zeker van te zijn dat je goed bent voorbereid op verkeersituaties in het buitenland ook het artikel: verkeersregels in het buitenland.

Pak slim voor onderweg

Zorg niet alleen dat je auto goed is voorbereid, maar zorg ook dat je zelf bent uitgerust voor een lange reis. Rust goed uit voor vertrek want niets is zo vervelend als vermoeid beginnen aan een lange reis. Neem voldoende water mee en wat snacks voor als je trek krijgt. Een zoete snack kan er soms voor zorgen dat je net dat extra uurtje rijden zonder moeite doorkomt.

Reis je met het hele gezin? Zorg voor gezelligheid

Als je met kinderen reist in de auto, maak de rit dan ook voor hen aangenaam. Denk aan spelletjes, meezing-cd’s, een fijn kussen en/of dekens en natuurlijk versnaperingen voor onderweg.

Krijg je toch pech? Weet wat je moet doen

Mocht je toch pech krijgen, zorg dan dat je weet wat je kunt doen. Maak van tevoren een lijstje met telefoonnummers van je verzekeringsmaatschappij. Met het Autohulppakket die je kunt afsluiten bij de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je in de meeste landen verzekerd van hulp bij pech. Door onze jarenlange ervaring in hulpverlening bij ongevallen en pech, weten wij als geen ander wat te doen als je auto of motor er een keer mee ophoudt. Of je nu op weg bent naar wintersport in Oostenrijk of naar de zee in Spanje: wij zorgen ervoor dat je snel je weg weer kunt vervolgen.

Tip: langs de Franse snelwegen mag alleen de politie hulp sturen. Je kunt de politie bereiken door 112 te bellen of via een praatpaal.

 

 

 

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.