Geld besparen op vakantie

Hoe bespaar je geld op vakantie?

Eindelijk, het is weer tijd voor vakantie. Wekenlang keek je er al naar uit, maar hoe geniet je nu zonder te veel te betalen? We zijn en blijven Nederlanders en geven geld liever goed uit dan het onnodig weg te gooien.

Vraag de locals

Door de locals te vragen waar zij eten, kom je vaak bij authentieke, lekkere én vooral goedkopere restaurantjes. De restaurantjes op de toeristische hotspots zijn commercieel en het eten is vaak minder lekker.

Boek je vakantie op tijd

Nog steeds worden last minutes gezien als goedkoop, maar vaak is dit niet zo. Bovendien is de keuze beperkt, doordat hotels, hostels of appartementen al zijn volgeboekt. Volgens Skyscanner kun je het beste ongeveer 7 weken van tevoren boeken.

Valuta

Bedenk dat wanneer je geld omwisselt je er rekening mee moet houden dat je hiervoor een commissie betaalt aan de instantie die je geld wisselt. Op plekken waar veel toeristen hun geld omwisselen, bijvoorbeeld een vliegveld, is deze toeslag vaak iets hoger.

Hou je uitgaven in de gaten

Neem een budget per dag en hou de uitgaven bij. Zo heb je precies inzichtelijk of je bijvoorbeeld nog geld over hebt en dus een extraatje voor de volgende dag. Ga voor je eigen veiligheid vooral niet met te veel contant geld op stap.

Sluit een reisverzekering af

Op vakantie kan er van alles misgaan, ook op een korte reis. Als er iets fout gaat lopen de kosten al snel op. Ga dus altijd met een reisverzekering op vakantie.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.