Skivakantie

Je gaat op skivakantie: wat mag je niet vergeten?

Een skivakantie vraagt om meer voorbereiding dan een zonvakantie. Je wilt niet aankomen in je Oostenrijkse chalet en erachter komen dat je de helft van je uitrusting bent vergeten. Waar moet je aan denken als je op skivakantie gaat? Ik zet het hier voor je op een rij!

Welke kleding neem je mee op skivakantie?

Op skivakantie heb je kleding nodig voor tijdens het skiën, maar zeker ook voor daarbuiten. Want na de inspanning op de piste volgt de ontspanning: in de après-skibar of in de nachtclub.

Zo pak je jouw koffer in

Koffer inpakken? Denk aan de volgorde waarin je je aankleedt om te gaan skiën. Zo weet je zeker dat je niets vergeet mee te nemen. Begin met thermische onderkleding: ademende shirts en eventueel een thermobroek voor onder je skibroek. Dan de bovenkleding: een skibroek, t-shirts, truien, fleece pulls en je ski-jas.

Eindig met de bescherming van lichaamsdelen waarlangs de warmte je lichaam verlaat: skisokken, handschoenen en een muts. Vergeet ook je skibril of skimasker niet, net als lippenbalsem met UV bescherming en een voedende handcrème. Jezelf goed tegen de kou beschermen is belangrijk. Een droge huid of gekloofde lippen kunnen je plezier in het skiën behoorlijk verpesten. Denk ook aan een goede zonnebrandcrème, met hoge factor. Het zonnetje op de piste kan erg fel zijn.

Draag laagjes

Krijg je het snel koud? Draag dan verschillende lagen. Die zorgen ervoor dat je je lichaamswarmte vasthoudt. Een top of t-shirt in combinatie met een hemdje en eventueel een dikke trui.

Met de auto op skivakantie

Als je met de auto op skivakantie gaat, dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. Hieronder geef ik nog een paar tips die vervelende situaties kunnen voorkomen.

  • Doe een wintercheck voor vertrek. Controleer je verlichting, bandenspanning en remmen. Voor het rijden in besneeuwde bergen is het extra belangrijk dat je auto optimaal veilig is.
  • Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een absolute must als je naar de bergen rijdt. Ook antivriesmateriaal, een ijskrabber, ruitenvloeistof en zaklamp zullen zeker van pas komen. Mocht je de pech hebben, zorg dan dat je in staat bent om je band te wisselen.
  • Milieusticker en tolvignet. Soms is het handig om van tevoren een milieusticker of een tolvignet te kopen. Dit scheelt veel wachttijd bij de grens.
  • Genoeg eten en drinken, een warme deken en waxinelichtjes zijn broodnodig als je bijvoorbeeld vast komt te staan in een lange wintersportfile. 
  • Sluit een pechhulp verzekering af. Met de Pechhulp verzekering van Global Allianz Assistance met Europa-dekking wordt je overal in Europa geholpen als je onverhoopt toch met pech stil komt te staan. 

 Met deze tips kan er eigenlijk niets meer misgaan en kun je volop gaan genieten van de bergen, het skiën en de après -ski!

 

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.