Oranje fiets tijdens Koningsdag

Koningsdag: let op je fiets!

Ga je met de fiets op pad om Koningsdag te vieren? Dan moet je goed op je fiets letten. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) laat zien dat over de afgelopen vijf jaar de feestdag maar liefst 100 claims oplevert. Op een normale dag zijn dit er 55. 

Veel Nederlanders pakken op Koningsdag de fiets. De populariteit van het vervoersmiddel tijdens de nationale feestdag zorgt er al snel voor dat er meer schade wordt geclaimd. En dan gaat het vooral om diefstal van de fiets. Tussen 2013 en 2017 kwamen er dubbel zoveel diefstalclaims binnen op Koningsdag.

Wat kun je doen tegen fietsdiefstal met Koningsdag?

Wanneer je met Koningsdag op de fiets stapt is het belangrijk om vooraf maatregelen te nemen en te controleren of je fiets stevig op slot staat. Het advies van het Centrum Fietsdiefstal is vrij simpel: Gebruik een tweede slot.

Mocht blijken dat je fiets is gestolen, doe dan altijd aangifte. Ook wanneer je fiets niet is verzekerd. Bij een aangifte registreert de politie namelijk je fiets in het diefstalregister. En dat kan helpen bij aanhoudingen van fietsendieven, want vaak blijkt dat een dief meerdere fietsen steelt. Jouw aangifte helpt de politie tevens een beter beeld krijgen van de gebieden waar fietsen worden gestolen.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Fietsverzekering

Wil je jezelf verzekeren tegen fietsdiefstal? Dat kan met één van de Fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance.  Je hebt de keuze uit een verzekering die drie jaar geldig is en automatisch afloopt of een doorlopende fietsverzekering die minimaal één jaar duur en daarna opgezegd kan worden met een opzegtermijn van één maand.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Global Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.