Last minute citytrip

Een Last Minute Trip boeken: Zo pak je dat aan!

Wil je nog een beetje zon voordat de herfst dan echt invalt? Of heb je gewoon zin in nog een paar dagen Lissabon? Dan kan een last minute reisje een goede uitkomst voor je zijn. Nog niet zo lang geleden was het best lastig op het laatste moment een vakantie te boeken, maar tegenwoordig kun je dit via het internet in een handomdraai zelf regelen. Hier lees je een paar handige tips om wegwijs te worden in de vele aanbiedingen en mogelijkheden.

Flexibiliteit helpt

Als je niet gebonden bent aan een specifieke datum, maar kunt schuiven in de dag van vertrek, dan geeft dit vaak veel meer mogelijkheden. Op websites als Expedia of Kayak kun je zoeken met flexibele data voor zowel vertrek als terugkomst.

Laat je verrassen

Sommige websites bieden je de mogelijkheid om te zoeken op de goedkoopste bestemming, wat die dan ook mag zijn. Een website als momondo geeft je de optie om te zoeken op een regio én een maand en zoekt dan zelf de goedkoopste reisbestemming. Ook kun je als bestemming de optie ‘anywhere’ invullen. De zoekmachine zoekt dan voor jou de goedkoopste plekken in de opgegeven periode.

Zoek voor je last minute reis naar een specifiek gebied

Als je een sterke voorkeur hebt voor een bepaald gebied, dan kun je zoeken naar websites die zich vooral daarop richten. Cheap Caribbean zoekt bijvoorbeeld speciaal naar alle plekken in de Cariben. Of, als je een spontane cruise wilt maken, kun je op de website LastMinuteCruises terecht, voor een goedkope last-minute deal.

Boek vlucht en hotel samen

Veel reisorganisaties hebben de mogelijkheid om vluchten en hotelkamers vooraf in te kopen voor een goede prijs. Vaak is het daarom goedkoper om te gaan voor een aanbieding die vlucht en hotel in één aanbiedt. Op de website Kayak kun je zoeken naar goedkope combinaties. Via handige kaartjes kun je de locatie van het hotel zien. Zo weet je of je hotel bijvoorbeeld dichtbij het strand of in het centrum is.

Gebruik apps

Als je eenmaal die vlucht geboekt hebt, is het handig om ook de bijbehorende app van de airline te downloaden. Daarin vind je alle informatie over je geboekte vlucht. Ook staan alle vouchers erin die je nodig hebt voor jouw reis. Die hoef je dan dus niet meer uit te printen. Ook kun je bijvoorbeeld via de app HotelTonight op het laatste moment een hotel bij je in de buurt vinden.

Pak verstandig

Ook als je op het laatste moment vertrekt, moet je nadenken over wat je in je koffer stopt. Vooral benodigde reisdocumenten zijn erg belangrijk. Je kunt wel die goedkope vlucht naar Moskou hebben gevonden, maar zonder visum kom je er vaak moeilijk binnen. Houd hier dus rekening mee. Als je buiten het hoogseizoen reist heb je vaak ook andere kleding nodig: de zomers in Portugal zijn ontzettend heet, terwijl het er in de herfst behoorlijk kan regenen. Doe dus toch nog wat onderzoek voordat je vertrekt.

Denk aan een reisverzekering

Ook tijdens een last minute stedentripje kan je iets vervelends overkomen. Wie een reisverzekering afsluit bij Allianz Global Assistance kan 24 uur per dag contact opnemen met onze experts die je advies geven en je vragen kunnen beantwoorden.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.