Let goed op in het verkeer: de scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen! Dat merk je vaak gelijk aan de drukte op de wegen. Vooral in de ochtend is het een stuk drukker, met ouders die kinderen met de auto naar school brengen en met lopende of fietsende kinderen. Belangrijk is daarbij uiteraard dat iedereen veilig op school aankomt.

Verhoogd risico

Jaarlijks worden er spandoeken opgehangen met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Dit om alle verkeersdeelnemers er op te wijzen extra voorzichtig te zijn. Na de zomervakantie is het risico op een ongeluk namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar, volgens Veilig Verkeer Nederland. Dit omdat het voor de kinderen dan weer een tijdje geleden is dat ze naar school hebben gefietst en ze vaak vol spanning zijn voor het nieuwe schooljaar.

Maak het zelf veiliger

Veilig Verkeer Nederland geeft ook een aantal tips voor het veiliger maken van de schoolomgeving. Een voorbeeld is om kinderen niet met de auto naar school te brengen. Zo zorg je er met zijn allen voor dat het aantal auto’s rondom school afneemt. Ook leren kinderen dan zelf al goed om deel te nemen aan het verkeer. Daarbij is het handig om als ouder de route naar school vast te verkennen en oefenen met kinderen op een rustig moment.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.