Medische kosten in het buitenland: wat kost een helikoptervlucht?

Medische kosten in het buitenland

Ga je studeren in het buitenland? Of een wereldreis maken? Dan is het slim om goed na te denken over je Nederlandse zorgverzekering. Wil je deze laten doorlopen of ga je hem stopzetten? En hoe ben je er dan toch zeker van dat je kosten gedekt zijn als je medische hulp in het buitenland nodig hebt? In dit blog lees je alles over medische kosten in het buitenland.

Nederlandse zorgverzekering

In Nederland is iedereen via een zorgverzekering verzekerd voor medische kosten. In principe dekt deze verzekering dekt de medische zorg die je nodig hebt in het buitenland. Mocht je bijvoorbeeld een been breken tijdens je reis, dan vallen de kosten voor de behandeling die je in het buitenland ondergaat onder je zorgverzekering.

Toch zit er vaak een addertje onder het gras…

Kosten vallen hoger uit

Het is van belang te weten dat de zorgverzekering alleen de kosten vergoedt die gangbaar zijn voor de behandeling van een gebroken been in Nederland. Als je in een land bent waar medische zorg veel duurder is dan in Nederland, dan loop je dus het risico dat je een gedeelte van de kosten zelf moet betalen.

Door een behandeling in een privékliniek kan het zomaar zijn dat de kosten voor een behandeling schrikbarend hoog uitvallen. Daarom is het belangrijk om goed de voor- en nadelen van een reisverzekering met medische kosten af te wegen.

Globetrotter reisverzekering

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor mensen die voor een langere periode naar het buitenland gaan. Deze verzekering stel je helemaal zelf samen. Zo bepaal jij waar je voor verzekerd wilt zijn. Denk aan vergoedingen voor verloren bagage,  rechtsbijstand of het meeverzekeren van bijzondere (winter)sporten.

Verder biedt deze verzekering mogelijkheden om je te verzekeren tegen medische kosten in het buitenland. Dit zijn de opties:

  • Medische kosten – Volledig

Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie Medische kosten – Volledig. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Global Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je toch zorg nodig? Dan neemt Allianz Global Assistance de medische kosten in deze periode op zich.

  • Medische kosten – Aanvullend

Je kunt ervoor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland voor medische kosten komen te staan, dan vergoedt je zorgverzekering, in principe, de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie Medische kosten – Aanvullend zeker van dat Allianz Global Assistance de kosten vergoedt. Op deze manier worden toch al je zorgkosten vergoed.

  • Géén medische kosten

Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Geen nood. Dan kies je ervoor om deze module niet af te sluiten bij je Globetrotter Verzekering.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale. Een expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.