Populairste landen om te trouwen in het buitenland

Mooiste plaatsen om te trouwen in het buitenland

Droom jij wel eens over jouw ideale bruiloft en hoe deze er uit zou kunnen zien? Of heb je plannen om in het buitenland te trouwen en ben je nog op zoek naar je droomlocatie? Hieronder geef ik je alvast 3 trouwlocaties waar je het meest romantische moment van je leven kan meemaken. 

Malediven

Een stralende zon, een helderblauwe zee en witte stranden. Dit is de droomlocatie voor koppels die samen in het huwelijksbootje willen stappen Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Als je wilt trouwen op de Malediven heb je bij sommige resorts bijna oneindig veel mogelijkheden om te bepalen hoe je dag er uit zal zien. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan vast.

Voor de vliegreis en het verblijf betaal je voor twee personen zo’n € 4.000. Voor de diensten op de Malediven betaal je relatief weinig, maar men verwacht er wel hoge fooien voor terug. Dit kan je ook als voordeel zien, want iedereen zal alles eraan doen jouw bruiloft  tot een droom te maken en die fooi te ontvangen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat  wanneer je wilt trouwen op de Malediven het huwelijk in Nederland gelegaliseerd moet worden.

Santorini

Er zijn tal van leuke plekjes in Griekenland om te trouwen, maar Santorini spant toch wel de kroon. Het Griekse eiland, dat ten noorden van Kreta ligt, is de populairste huwelijksbestemming in Griekenland. In de stad Oia kun je een prachtige fotoshoot doen tussen de witte huisjes met hun blauwe koepeldaken. Volgens velen zou je hier ook de mooiste zonsondergangen ter wereld kunnen zien. Wat moet je nog meer hebben voor een romantisch huwelijk?

Voor Nederlanders is het geen probleem om een burgerlijk huwelijk aan te gaan in Griekenland. Wel is het belangrijk dat alle documenten vertaald worden naar het Grieks. Zij maken immers gebruik van een ander alfabet. Engels kan ook, maar door eventuele vertaalfouten ben je voor je het weet met iemand anders getrouwd. Een huwelijk in Santorini wordt traditioneel in de Griekse taal gedaan. Houd er dus rekening mee dat je ‘nè’ zegt. Dat betekent ‘ja’ in het Grieks.

Bali

Wil je graag op een prachtige buitenlandse locatie trouwen en toch het prijskaartje drukken? Dan is Bali de perfecte locatie voor jou. Bali staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke cultuur, prachtige rijstvelden en idyllische stranden. Met andere woorden, dé ideale bestemming voor één van de belangrijkste dagen van jouw leven.

Voordat je huwelijk geregistreerd kan worden, moet je in Indonesië eerst trouwen in de kerk. Ook wanneer je niet-gelovig bent is dit géén probleem. Je kunt trouwen met een religieuze basisceremonie waarbij geen kerkelijke documenten nodig zijn. Wel is het van belang dat jouw geloof hetzelfde is als dat van jouw partner, want in Indonesië mag je niet trouwen als je partner een ander geloof heeft dan jou.

De beste tip voor het trouwens in het buitenland is een huwelijksplanner. Het is simpelweg niet gemakkelijk om een bruiloft te plannen aan de andere kant van de wereld. En daar kan een huwelijksplanner je uitstekend bij helpen.

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.