Onmisbare producten voor in de auto: een veligheidshesje en een gevarendriehoek

Welke onmisbare producten voor in de auto mogen niet ontbreken als je op vakantie gaat?

In mijn auto slingeren allerlei spullen rond en de meeste daarvan heb ik niet echt nodig. Er zijn echter producten die onmisbaar zijn bij een autoreis. Zeker in noodsituaties. In dit blogartikel lees je welke tien voorwerpen niet mogen ontbreken in je auto.

Veiligheidshamer

In noodsituaties is een veiligheidshamer van levensbelang. Naast dat je met zo’n hamer ramen inslaat, beschikt de veiligheidshamer over een gordelmes. Kom je bekneld te zitten, dan snijd je hiermee veilig en snel je gordel door.Het is aan te raden om een hamer zowel aan de passagierskant als aan de bestuurderskant te hebben liggen.

Jerrycan

Het is mij weleens overkomen dat ik langs de weg stond met mijn auto, omdat mijn leeg tank was. Heel stom, ik weet het. Sindsdien bewaar ik een lege jerrycan in mijn auto. Mocht ik dan langs de weg komen te staan, dan loop ik met de jerrycan naar het dichtstbijzijnde tankstation. Ik bewaar geen benzine in de jerrycan als ik weer ga rijden. Een brandbare vloeistof heb ik tijdens het rijden liever in de tank, dan in een jerrycan in de kofferbak.

Brandblusser

Hoewel de kans op een brand in een auto klein is, zijn auto’s met een Belgisch kentekent verplicht om in België een brandblusser bij zich te hebben. Met een Nederlands kenteken ben je niet verplicht om een brandblusser bij je te hebben, maar raadzaam is het wel. In geval van brand is dit een levensreddend apparaat.

Siphon pomp

Als je zonder benzine komt te staan en je niet weet waar het dichtstbijzijnde tankstation is, dan is een siphon pomp heel handig. Met een siphon pomp hevel je vloeistoffen makkelijk over van de ene benzinetank naar de andere. Het enige dat je naast een siphon pomp nodig hebt, is een een vriendelijke automobilist die je aan benzine kan helpen.

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

In veel landen is het meenemen van een voorwerpen, zoals een gevarendriehoek en een veiligheidshesje, verplicht. Ga je op vakantie naar België, Frankrijk, Duitsland of Spanje? Lees dan “Op autovakantie. Wat neem je mee in de auto?” om te weten te komen welke items verplicht zijn om bij je te hebben in het buitenland.

In Nederland is het niet verplicht om een gevarendriehoek bij je te hebben. Wel moet je in staat zijn naderende bestuurders te waarschuwen dat jij stilstaat. Naast de waarschuwingslichten van je auto kan dit met een gevarendriehoek. Een gevarendriehoek is één van die onmisbare producten voor in de auto wanneer je lang(er) moet wachten en je de accu van je auto niet wilt uitputten.

Zorg er bij het gebruik van een gevarendriehoek voor je dat je eerst een veiligheidshesje aantrekt. Vervolgende plaatst je de gevarendriehoek op een zichtbare plek op ongeveer 30 meter van je voertuig.

Ducttape

Eén van de meest onmisbare producten voor in de auto en wellicht zelfs het meest veelzijdige voorwerp dat je kan gebruiken is ducttape. De letterlijke vertaling uit het Engels is ‘buizenplakband’. Ducttape is zelfklevend, olie- en waterbestendig en daarom uitermate geschikt in noodsituaties.

Met ducctape repareer je snel een loshangende bumper of zelfs een gebarsen ruit. Kijk maar eens op Instagram naar #ducttapefixeseverything. 

Deken

Met pech langs de weg staan op een koude winternacht is erg gevaarlijk. Het is belangrijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden en een deken is daarbij de ideale oplossing. Het neemt weinig ruimte in beslag en tijdens hete zomerdagen maak je van die deken gemakkelijk een soort zonneschild om schaduw te creëren.

Je kunt natuurlijk een speciale isolatiedeken aanschaffen, maar een gewone deken is prima en helpt je snel uit de penarie.

Powerbank

Extra stroom bij je hebben is altijd een goed idee. Veel van apparaten vreten stroom en bij pech is het wellicht onmogelijk om de accu van je auto te gebruiken. Met een powerbank heb je een extra accu op zak. Hierdoor heb je geen stress van een bijna lege accu van je smartphone of andere elektrische apparaten.

Startkabels en verbanddoos

Het ligt voor de hand dat je startkabels en een verbanddoos mee op reis neemt, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit vergeten. Met deze producten in je auto voorkom je een hoop narigheid. Help jezelf en anderen door van tevoren startkabels en een verbanddoos mee te nemen tijdens je autoreis.

 

Pechhulp

Een goede voorbereiding is het halve werk, zegt men wel eens. Toch kun je niet altijd zelf het probleem oplossen en dan is professionele hulp erg prettig. Met een Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance krijg je bij pech 24 uur per dag en 7 dagen in de week hulp van experts.