Met de fiets naar werk

Op de fiets naar je werk heeft vooral voordelen

Ook al vind ik het prettig om te bewegen, toch breng ik een groot gedeelte van de dag zittend door. Achter mijn bureau op het werk, tijdens het eten en soms ’s avonds op de bank. Voor sporten heb ik niet altijd even veel tijd en energie. Om toch genoeg te bewegen laat ik daarom vaak de auto staan en neem de fiets naar kantoor. Waarom? Dat lees je hier. 

Fietsen is gezond!

Als ik naar mijn werk fiets, zorg ik dat ik in beweging blijf. We weten allemaal dat bewegen gezond is en dat het er bovendien voor zorgt dat je calorieën verbrand. Door naar werk of school te fietsen blijf je in beweging. Verschillend onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel bewegen minder kans hebben om ziek te worden, beter slapen en zich ook beter voelen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

We willen graag dat onze kinderen niet teveel achter hun computer zitten of voor de tv hangen. Door ’s ochtends op de fiets te stappen kun je als ouder het goede voorbeeld geven voor je kinderen en ze laten zien dat bewegen de gewoonste zaak van de wereld is.

Fietsen is beter voor het milieu

Fietsen is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook goed voor het milieu. Door de auto te laten staan verbruik je geen benzine en breng je geen schadelijke stoffen het milieu in. Een extra reden om op de fiets te stappen!

Fietsen maakt je hoofd leeg

Na een lange dag werken is het heerlijk om even je hoofd leeg te maken door op de fiets in de buitenlucht te zijn. Helemaal als je even door de weilanden of langs een bos kunt fietsen, kun je even genieten van de natuur en het buiten zijn.

Heeft het fietsen dan helemaal geen nadelen?

Het Nederlandse weer zorgt ervoor dat je niet altijd droog op je werk of thuis aankomt. Gelukkig zijn er allerlei manieren om te voorkomen dat je nat wordt. Een goed regenpak is daarom een must voor iedereen die dagelijks naar zijn werk of naar school fietst.

Pech?

Voordat je begint aan je fietstocht is het slim om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dat je fiets in goede staat is en bereid je route voor. Bij Allianz Global Assistance kun je een fietsverzekering afsluiten. In geval van pech komt er een fietsmonteur naar je toe en wordt in 95% van de gevallen je fiets direct gerepareerd.

 

 

 

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Global Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.