Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 17.000 medewerkers, die samen 70 talen spreken. We zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 36 landen. Dus als je in het buitenland bent, staan we je in je eigen taal te woord. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar we geen eigen vestiging hebben, staan we dag en nacht voor je klaar.
Elke twee seconde nemen we ergens ter wereld een hulpaanvraag in behandeling en we helpen ieder uur ruim 5.000 mensen. In 2016 ontvingen we 39 miljoen telefoontjes en handelden we 44 miljoen dossiers af. En we hebben in totaal 12 miljoen smsjes verstuurd en ontvangen; 1 sms elke 4 seconden.

Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken meer dan 300 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen wij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp– en ongevalshulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s. Bovendien bieden we vanaf medio 2014 een eigen fietsverzekering aan.

Onze verzekeringen worden verkocht via tussenpersonen, maar zijn ook direct online af te sluiten. We verkopen onze producten en diensten onder eigen label, maar werken ook onder private label voor onder andere (zorg)verzekeraars, reisorganisaties, vliegmaatschappijen, auto-importeurs en leasemaatschappijen.

Allianz Group

Allianz Global Assistance behoort tot de Allianz Global Assistance Group. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance valt direct onder de internationale Allianz Group, met haar hoofdkantoor in München. De Allianz Group is één van de grootste verzekeraars ter wereld en loopt voorop in verzekeren met als bewijs o.a. het verzekeren van Bollywood-films en van ruimtereizen.

Overzicht van alle vestigingen Allianz Global Assistance wereldwijd