Polarsteps

Polarsteps, de ideale reisapp

Volgen je familie en vrienden thuis jouw reisavonturen graag vanuit hun luie stoel? Dan heb je de app Polarsteps nodig. Deze app helpt je bij het plannen, tracken én herinneren van je reis. 

Polarsteps werd zes jaar geleden ontwikkeld door Nederlandse makers en het is niet zomaar een reisapp. Met Polarsteps houd je gemakkelijk een reisdagboek bij, terwijl je nauwelijks je smartphone uit je broekzak hoeft te halen.

Al meer dan twee miljoen reizigers gebruiken de app waarmee ze automatisch hun route te tracken en een tijdlijn vol met reisfoto’s, video’s en aantekeningen creëren. En het mooiste is, dat je aan het eind je reis gemakkelijk omzet in een fotoalbum.

Wat kan ik allemaal zien?

De plekken die je bezoekt, het aantal kilometers dat je reist, het laagste- en hoogste punt waar je bent geweest en natuurlijk je coördinaten. Polarsteps houdt het allemaal automatisch voor je bij. Ook tips voor hotels, restaurants en interessante bestemming deel je in de app zodat Polarsteps meteen ook een reisgids is.

Het bijzondere is dat de app vooral wifi-netwerken en telefoonmasten gebruikt (in plaats van GPS). Wanneer je de app op de achtergrond laat draaien, dan verbruik je slechts 4% van je telefoonaccu voor een dag tracken.

Polarsteps travel tracker

Afbeelding eigendom van Polarsteps.com

Hoe zit het met mijn privacy?

Laat het thuisfront weten hoe het gaat, waar je bent, deel foto’s met ze of schrijf een blog. Het kan allemaal met Polarsteps. En het thuisfront kan via de app reageren op jouw avonturen. Alleen als jij dat wilt natuurlijk, want bij Polarsteps bepaal je helemaal zelf welke reisgegevens je deelt en met wie.

Geen internet?

Ook in the middle of nowhere zonder internet is het mogelijk om je reis te tracken. Foto’s die je maakt op een andere camera, voeg je gewoon handmatig toe aan je reisverslag. Op het moment dat je weer internet hebt, voegt Polarsteps de gegevens automatisch samen.

Fotoalbum

Fotoboeken maken niet helemaal jouw ding? Laat het Polarsteps voor je doen. Alle teksten, foto’s en weetjes druk je met een klik op de knop af op hoogwaardig fotopapier in een fotoalbum met harde kaft. Maak je fotoalbum op de weg terug naar huis en binnen 3-5 dagen ligt er een fotoboek op de mat.

Polarsteps reisgids

De makers van Polarsteps hebben als doel om van de app een volwaardige reisapp te maken. Ze werken ernaar toe  dat gebruikers via de app in de toekomst ook hun reis kunnen plannen, tickets kunnen kopen voor bezienswaardigheden en hotels kunnen boeken. Op die manier is het niet meer nodig verschillende websites en apps te gebruiken maar heb je al je reisbenodigdheden bij elkaar in een overzichtelijke app.

Donny, senior medewerker Service Team - Allianz Global Assistance

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.