Beste roadtrips in de VS? Route 66!

De 3 populairste roadtrips in de VS

Beleef Amerika op z’n best met een onvergetelijke roadtrip. De Verenigde Staten (VS) is zo groot dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om een roadtrip te  plannen. Van de Oostkust naar de Westkust of van het Noorden naar het Zuiden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Hier alvast drie van de populairste roadtrips in de VS voor je op een rijtje:

Route 66

De in 1926 opgeleverde Route 66 is waarschijnlijk de meest bekende route van Amerika. Oorspronkelijk was dit een historische autoweg die begon in Chicago en eindigde in Santa Monica aan de Stille Oceaan. De historische Route 66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië en is maar liefst liefst 4000 kilometer lang. Toch bestaat Route 66 officieel niet meer. De vroegere US66, zoals Route 66 heette, werd in 1985 opgeheven als gevolg van het nieuwere Interstate Highway System.

Hoewel je Route 66 op elk moment kunt volgen, is het wellicht het best om te beginnen in Chicago en naar Los Angeles te rijden. Gedurende de trip kom je bezienswaardigheden tegen als de Cadillac Ranch, Tinkertown en de Grand Canyon. Route 66 is één van de roadtrips in de VS die je nooit meer zult vergeten.

Roadtrip langs de Westkust

Wanneer je drie weken de tijd hebt, maak dan een roadtrip langs de grote steden en de prachtige natuur van de westkust van Amerika. San Francisco is een uitstekend begin voor je reis. Door de uitgestrekt woestijnen rij je dan via Las Vegas door naar Los Angeles.

Tijdens de reis kan je urenlang door natuurparken lopen, verschillende bezienswaardigheden zien of even gezellig uitrusten op de warme stranden.  Tijdens de reis kom je langs de Golden Gate Bridge, de Grand Canyon, Death Valley, Las Vegas en nog veel andere bijzondere plekken. Kortom, te veel geweldige plaatsen om op te noemen die stuk voor stuk de moeite zijn om een keer te bezoeken.

De volledige route is 3100 kilometer lang en vraagt 3 weken de tijd om alle plaatsen te bezoeken. Let wel op, je gaat veel tijd doorbrengen in de auto dus als je een paar dagen nodig hebt om uit te rusten is het aan te raden om extra dagen te plannen zodat je genoeg tijd hebt om alles te zien. Het is ook mogelijk om de reis te starten vanuit Los Angeles, Las Vegas of San Diego, dat kies je helemaal zelf. Als je je reis nog wil verlengen kan je vanuit Los Angeles nog doorrijden over de Highway 1 om zo weer terug te vliegen vanuit San Fransisco.

Roadtrip langs de Oostkust

Ook aan de oostkant van de Verenigde Staten is genoeg te beleven. Denk aan steden zoals New York of Washington of natuurfenomenen zoals de Niagara Falls of de Smokey Mountains. Je reis duurt ongeveer 3 weken en begint in New York waar je meteen een paar dagen moet inplannen om de geweldige wereldstad te ontdekken. Bezoek het indrukwekkende Times Square, het historische Ground Zero waar de WTC torens zich bevonden of het prachtige Central Park.

Daarna reis je door naar de Niagara Falls. Deze indrukwekkende watervallen zullen een grote indruk op je maken. Je kan ze op een afstand bewonderen of je kan er voor kiezen om ze van dichtbij te zien met de ‘Maid of Mist’ tour. Daarna gaat je reis verder richting Pittsburgh, één van Amerika’s beste sportsteden, waar je dus zeker een American Football of baseball wedstrijd moet gaan bekijken. Daarna gaat je reis verder en ontdek je de prachtige natuur die de oostkust te bieden heeft. Zo rij je bijvoorbeeld langs de Great Smokey Mountains dat bekend staat om zijn prachtige natuur, bergen en indrukwekkende overblijfselen van de Appalachian cultuur.

Na die lange trip kan je wel wat rust gebruiken aan één van ’s werelds langste stranden, Virginia Beach. Maak een leuke wandeling over het strand of neem een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan. Maar een roadtrip langs de oostkust is natuurlijk niet compleet zonder naar Washington te gaan. De hoofdstad van de VS is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om de vele musea, monumenten en parken te bekijken. Op het einde van de roadtrip ga je weer richting New York waar je nog even kan genieten van ‘The city that never sleeps’.

{

Simon

Simon is Manager Extended Warranty & Telematics bij Allianz Global Assistance en een fervent autoliefhebber. Privé rijdt hij een BMW en als hobby rijdt hij ook nog een in een Chrysler cabrio.