Portugal uitgeroepen tot het meest gastvrije land voor expats

Expats roepen Portugal uit tot het meest gastvrije land

Onlangs is Portugal, door ondervraagden van de Expat Insider-studie 2017, verkozen tot ‘het meest gastvrije land voor expats’. Het onderzoek dat werd uitgevoerd door InterNations ondervroeg 12.500 expats in 188 verschillende landen en gebieden. 

De totale lijst met 65 staten  kwam tot stand op basis van 40 criteria. De financiële, persoonlijke en professionele aspecten van het leven en de praktische aspecten van het leven in het buitenland werden allemaal in aanmerking genomen in de verschillende analyses en vergelijkingen.

Bijna de helft van de expats wil voor altijd blijven

Sinds het ontstaan van de lijst, een kleine vier jaar geleden, is dit de eerste keer dat Portugal bovenaan de ranglijst staat. Dit komt mede door de manier waarop Portugezen omgaan met buitenlanders. 94% van de expats die in het land wonen, gaven aan dat Portugezen buitenlandse bezoekers op een prettige manier behandelen.

Van alle mensen die Portugal aanwezen als favoriet , zegt 47% dat ze daar voor altijd wilden blijven. 58% zei dat het gemakkelijk is om in Portugal nieuwe vrienden te ontmoeten. Het land kwam op de eerste plaats in de volgende categorieën:

  • “Ik voel me thuis in de lokale cultuur”;
  • “Het is gemakkelijk om je hier te vestigen”;
  • “Het is gemakkelijk om te wennen aan de lokale cultuur”.

Favoriet bij expats en toeristen

Portugal geniet momenteel een enorme populariteit. Zowel bij buitenlanders die er (willen) werken als bij bezoekers die genieten van een korter verblijf. In december 2017 werd het land tijdens de Tourism Oscars uitgeroepen tot ‘’s werelds beste toeristische bestemming‘, aldus Portugese media Volta ao Mundo .

Taiwan en Mexico net achter Portugal

Portugal is het enige Europese land dat voorkomt in de Top 10 van InterNations. Op de tweede en derde plaats staan ​​Taiwan en Mexico. Oostenrijk, Zwitserland en Finland eindigen onderaan de ranglijst met de reputatie als ’s werelds minst gastvrije landen voor expats.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.