Regio-indeling: hoe jouw woonplaats de premie van je fietsverzekering beïnvloedt

Regio-indeling voor de Fietsverzekering

Je komt terug van een gezellig avondje met vrienden en ontdekt dat je fiets is gestolen. Balen. Gelukkig krijg je met een fietsverzekering de waarde van je gestolen fiets vergoed. De premie die je betaalt voor een fietsverzekering is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de waarde van je fiets én de plek waar je woont. Hoe dat zit vertel ik je in dit artikel over de regio-indeling van de fietsverzekering.

Je kunt je voorstellen dat er op het station van Amsterdam meer fietsen worden gestolen dan op een dorpsplein in Lutjebroek. De kans op fietsdiefstal in Amsterdam is nu eenmaal groter. Er zijn meer fietsen en over het algemeen gesproken is er meer criminaliteit in een grote stad dan in een klein dorp.

Aangiftes

In Nederland worden alle aangiftes van fietsendiefstal nauwkeurig bijgehouden. Via Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit kun je precies zien hoeveel fietsen er gestolen worden per regio in Nederland. Van de gestolen fietsen waar aangifte van wordt gedaan welteverstaan. Het werkelijke aantal diefstallen ligt waarschijnlijk vermoedelijk veel hoger, omdat niet iedereen aangifte bij de politie doet.

Premie op basis van de regio-indeling

De premie die je betaalt is onder andere afhankelijk van de soort fiets, de waarde van de fiets en de regio-indeling. Woon je in een regio waar fietsdiefstal vaker voorkomt? En wil je een fietsverzekering afsluiten? Dan is de kans groot dat je premie voor een fietsverzekering hoger is. De kans dat de verzekeraar jouw fiets op een gegeven moment moet vergoeden is namelijk groter.

Fietsverzekering: drie pakketten

De fietsverzekeringen van Allianz Global Assistance kent drie opties. Zo kun je jouw fiets verzekeren tegen diefstal (= Standaard pakket), diefstal en schade (= Uitgebreid pakket) en je kunt jouw fiets verzekeren tegen diefstal, schade en pechhulp in heel Nederland (= Compleet pakket). Juridische hulp is inbegrepen bij alle pakketten.