Reizen met alleen handbagage. Oprollen die kleding!

Reizen met alleen handbagage. Zo doe je dat.

Ik reis het liefst met alleen handbagage. Nooit wachten op mijn koffer, geen gesjouw met zware tassen en geen beschadigde bagage. Veel low-cost vliegtuigmaatschappijen vragen tegenwoordig geld om bagage in te checken. Daarom scheelt het ook nog eens veel geld als je met alleen handbagage reist. Ook op langere reizen kan je vaak met alleen handbagage af. Wil je weten hoe? Lees dan de tips in dit blogartikel.

Alleen handbagage? Kies je tas zorgvuldig

Voordat je vertrekt is het handig om een tas of koffer uit te zoeken die aan jouw wensen voldoet. Als je van plan bent om te backpacken, dan is een koffer met wieltjes misschien niet zo handig. In dat geval kun je beter een rugzak nemen. Kies een tas van goede kwaliteit. Eén die lang meegaat en tegen een stootje kan. Het is raadzaam om een koffer of tas te kiezen met verschillende vakken. Zo kun je je spullen goed organiseren op reis.

Je hebt altijd minder nodig dan je denkt

Ik ben talloze keren op reis gegaan en bij terugkomst kwam ik er achter dat ik een groot deel van de kleding helemaal niet heb gedragen. Vaak is het zo dat je maar een klein deel van de kleding gebruikt. Vooral die ene favoriete broek of dat luchtige jurkje. Neem daarom niet te veel kleding mee op reis.

Draag je zware spullen zelf

Wandelschoenen of een dikke jas nemen veel ruimte in je koffer in. Die ruimte kun je beter gebruiken voor spullen die je nodig hebt als je op je bestemming bent. Draag je zware spullen daarom in het vliegtuig.

Houd vloeistoffen bij de hand

In het vliegtuig mag je vloeistoffen tot 100 ml meenemen in je handbagage. Zorg wel dat je ze bewaart in een doorzichtige tas. Tijdens de beveiligingscontroles ben je verplicht je vloeistoffen uit je tas te halen en te laten zien. In veel winkels kun je stevige, doorzichtige toilettassen in uiteenlopende maten kopen. Op deze manier hoef je niet al je vloeistoffen in losse zakjes mee te nemen. Dit scheelt je een hoop gezoek in je tas en de mensen achter je staan niet onnodig in de rij te wachten.

Houd de één-week-regel aan

Hoe lang je ook op reis gaat, probeer altijd te pakken voor maximaal één week. Zolang je in de buurt van water bent, is er altijd wel ergens een mogelijkheid om de was te doen. Voor het geval dat je nergens een wasmachine kunt vinden is het handig om een plastic tas mee te nemen. Daarin kun je vieze was bewaren waardoor de rest van je kleding fris blijft ruiken. Een mini-verpakking wasmiddel is voor de fervente reiziger een must-have. Neem het liefst biologisch afbreekbaar wasmiddel zodat je overal je kleding kunt wassen.

Vouw niet, maar rol.

Kleren opvouwen is niet de beste manier om ruimte te besparen. Ze nemen veel ruimte in en kreuken gemakkelijk. Rol in plaats daarvan je kleding op in kleine rolletjes. Zo blijven ze kreukvrij en je kunt ze gemakkelijk wegstoppen. Benut alle ruimte in je tas of koffer. In je schoenen passen allerlei kleine accessoires. Kreukgevoelige kleren kun je beter niet meenemen. Je kostbare vakantie besteden aan strijken is zonde van de tijd.

Check de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij

Voordat je aan boord gaat, weet dan aan welke eisen je handbagage moet voldoen. De eisen lopen per maatschappij uiteen en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Denk eraan géén verboden spullen mee te nemen.

Reisverzekering

Wanneer je alleen met handbagage reist kan het alsnog gebeuren dat je iets verliest of dat je koffer beschadigd raakt. In zo’n geval ben je blij als je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Met de reisverzekering van Allianz Global Assistance kun je erop rekenen dat er een team van experts voor je klaarstaat voor hulp en advies.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.