Reizen na corona

Reizen na corona: de eerste keer op autovakantie

We mogen weer! Na maanden van reisbeperkingen door het coronavirus, openen onze buurlanden langzaam maar zeker hun grenzen. Dat is goed nieuws! Het betekent dat we, met het zomervakantie voor de deur, weer plannen kunnen maken. De eerste keer reizen na corona is spannend en daarom geef ik je alvast wat tips voor het plannen van je autovakantie.

Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland versoepelen de regels voor toeristen. Dat betekent dat het weer mogelijk is om met de auto of caravan de grens over te gaan. Maar helaas is het coronavirus nog niet helemaal verdwenen en zijn er nog verschillende veiligheidsmaatregelen waar je als reiziger rekening mee moet houden.

Bereid je goed voor

Iedereen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ook de gevolgen van de versoepelingen kunnen soms betekenen dat regels weer (tijdelijk) aangepast of teruggedraaid worden. Om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws voor een specifieke bestemming, raadpleeg je de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vind je actuele informatie over jouw bestemming, welke maatregelen er gelden en wat wel en niet mag in het land waar je naar toe reist.

Heb je vragen over de impact van het coronavirus? De meest actuele informatie van Allianz Global Assistance is te vinden op Allianz-assistance.nl/corona.

Reizen na corona met de auto

Door COVID-19 hebben we massaal thuisgewerkt en zoveel mogelijk onnodige ritjes vermeden. Nu we weer met de auto op vakantie kunnen is het goed om deze vooraf te controleren. Wanneer je een stilstaande auto na lange tijd weer gaat gebruiken kan dat in sommige gevallen namelijk problemen opleveren. Bekijk daarom onze zeven tips om er zeker van te zijn dat je straks weer veilig de weg op kan.

Mondkapjes

Er is de laatste maanden een hoop gediscussieerd over mondkapjes. Veel landen stellen mondkapjes op openbare plekken verplicht. Daarom is het handig om deze bij je te hebben. Vaak is een stoffen kapje voldoende. Deze kun je eventueel ook zelf maken. Wil je meer zekerheid? Dan heb je een mondkapje nodig die voldoet aan de Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook met zo’n mondkapje blijft het van belang dat je vaak je handen wast, in je elleboog niest en thuis blijft als je ziekteverschijnselen hebt.

Rustpauzes

Een autorit naar Zuid Frankrijk of Italië kost tijd en je moet hiervoor door verschillende landen reizen. Ook als je op doorreis bent moet je je aan de voorgeschreven regels van het land houden. Zorg dus dat je in tankstations of in dorpjes onderweg voldoende afstand houdt. Reserveer een restaurant en een eventuele slaapplek ruim van tevoren en verzeker je ervan dat je op de hoogte bent van de regels van het desbetreffende land.

Restaurants

Langzaam maar zeker openen ook restaurants hun deuren weer. Maar ook hier gelden andere regels dan voorheen. Reserveringen zijn verplicht en ook het dragen van een mondkapje bij binnenkomst geldt in verschillende landen. Als je op doorreis bent vergt het zoeken naar een restaurant een zekere voorbereiding. Houd hier dus rekening mee tijdens het plannen van je vakantie.

Reisverzekering en pechhulp

Voor elke autovakantie is het goed om na te gaan of je verzekerd bent voor pechhulp. Ben je op zoek naar all-in hulpverlening waarbij vervangend vervoer is inbegrepen? Dan is de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance iets voor jou.

Denk bij het plannen en voorbereiden van je zomervakantie ook aan een goede reisverzekering. Waarom dat zo belangrijk is vertellen we je graag in deze animatie.

Tot slot

De afgelopen periode is voor veel mensen een onrustige en stressvolle tijd geweest. Een vakantie om weer even helemaal tot rust te komen heb je dan ook meer dan verdiend. Plan je vakantie niet helemaal vol met uitjes maar neem ook de tijd om te genieten van de rust, de natuur en elkaar.

De komende weken zullen de landen om ons heen de coronamaatregelen steeds aanpassen. Om zeker te weten dat je op de hoogte bent van de laatste regels van jouw vakantieland kijk je op Nederlandwereldwijd.nl. Zo ben je goed voorbereid om te gaan reizen na corona.