Big Sur, Californië

Roadtrip door West-Amerika; deze plekken wil je gezien hebben

Wij zitten inmiddels 5 weken in West-Amerika en hebben nog 2 weekjes te gaan voordat we naar onze nieuwe bestemming (Hawaii) vertrekken. We hebben zoveel gezien en hebben zo onze favorieten die we natuurlijk met iedereen willen delen.

Highway 1, Californië

De meeste reizigers die naar West-Amerika gaan maken een roadtrip door Californië en een stukje Arizona. Ben je net als ik gek op beach life, dan moet je zeker Highway 1 nemen. Deze weg loopt langs een groot deel van de kust van de Stille Oceaan. Donkerblauwe zee, gele kust en prachtige rotsformaties. Onderweg kun je stoppen in verschillende dorpjes om te surfen, zoals Santa Cruz. Vergeet niet Big Sur, dat wegens een land slide deels niet te bezoeken is. Maar wat je nog wel kunt zien is adembenemend mooi.

Zion National Park, Utah

Ben je gek op outdoor? Dan moet je zeker naar Zion National Park. Het is de plek om hikes te doen of om te klimmen en paardrijden. De hikes variëren van makkelijk tot moeilijk. Bij moeilijk moet je denken aan steile, smalle routes omhoog (Angel’s Landing) of door water (Narrows). De makkelijke routes zijn ook met kinderen goed te doen. Wij liepen Angel’s Landing; een vrij medior route maar die door de warmte wat moeilijker te beklimmen is. Het uitzicht bovenaan maakt wel veel goed: de vallei en rotsen zijn prachtig.

Portland, Oregon

Het trendy Portland is het food- en bierwalhalla van West-Amerika. De stad heeft veel foodtrucks, restaurants en veel, heel veel brouwerijen! In de stad hangt een chille sfeer en er zijn veel alternatieve wijkjes, er is een Japanse Garden en een rivier. Must visit als je in Oregon bent!

Lake Powell, Arizona

Dit kristalheldere meer steekt prachtig af tegen de Canyon. Absolute must is het maken van een boottocht of een kano of sup te huren en de Antelope Canyons in te varen. Het emeraldgroene water is zo helder dat je de rotsen onder water ziet liggen. Het meer loopt over naar de Colorado River dat net zo prachtig is. In de buurt van Lake Powell ligt Horseshoe Bend, een knik in het meer in de vorm van een hoefijzer. Verder ligt Antelope Canyon ook in de buurt. Deze Canyon bestaat uit Lower en Upper Canyon en zijn smalle kloven die zijn uitgesleten door water of modder. De kloven lijken op oranje sculpturen.

Cannon Beach Oregon

Dit prachtige strand aan de westkust van Oregon is ideaal om te surfen en te hiken. Cannon is een schattig surfstadje met een heerlijk strandsfeertje. Aan de hoofdstraat vind je diverse surfshops, koffietentjes, toeristische shops en natuurlijk (het is en blijft Oregon) biertentjes. Hiken doe je via Ecola State Park en je hebt het mooiste uitzicht over de kust en de uit de zee stekende rots Haystack, waar Cannon onder andere van bekend is.

{

Evelyn

Evelyn is sinds 6 juni 2017 met haar vriend op wereldreis. Ze hebben 3 jaar gespaard om de wereld over te gaan op zoek naar de tofste plekjes om te longboarden, surfen en de natuur in te gaan. Ze beginnen in West-Amerika, gaan daarna eilandhoppen (en surfen) in Hawaï, road trippen door Nieuw Zeeland en daarna zien ze wel waar the road takes them. Evelyn houdt van slow-travel, natuur en kustplaatsjes. Tijdens de wereldreis deelt ze haar ervaringen met de lezers van het blog van Allianz Global Assistance.