RoBoHoN, de meestveelzijdige minirobot voor toeristen in Tokio

RoBoHoN: met een minirobot door de straten van Tokio lopen

Een minirobot die je door de straten van Tokio leidt. Dankzij Sharp kan het en de naam van deze kleine vriend is RoBoHoN. Het apparaat reageert op stemopdrachten en geeft in drie talen informatie en suggesties aan toeristen. Op één van de luchthavens van de hoofdstad van Japan kun je deze robot huren die tevens beschikt over smartphone-functionaliteiten.

Sinds 25 april van dit jaar kon je bij Haneda Airport een mini-robot, genaamd RoBoHoN huren die kunt gebruiken als Tokio-gids. Doordat het apparaat verbonden is met het internet, geeft RoBoHoN antwoord op vrijwel elke vraag die je kan bedenken. Handig wanneer je een beter inzicht in de stad wilt hebben en je geen enkele bezienswaardigheid wilt missen.

RoBoHoN is ontworpen door ingenieurs van Sharp en is bedoeld om mensen door Tokio te leiden en hen op een aangename wijze de stad te laten ontdekken. Dankzij deze digitale vriend moet je als toerist minder het gevoel hebben “Lost in Translation” te zijn. Tip: mocht je nog niet in Tokio geweest zijn, dan is de film “Lost in Translation”een aanrader.

Suggesties voor toeristen met behulp van geo-tracking

Kunstmatige intelligentie en een cloud-verbinding vol met data. Hierdoor zit RoBoHoN nooit verlegen om een antwoord op je vraag. Tenminste als het gaat om een vraag van algemene aard die je via een spraakopdracht stelt in het Japanse, Engelse of Mandarijn. En wanneer de minirobot in de buurt komt van een interessante locatie in Tokio – waarvan hij er ongeveer 30 in zijn geheugen heeft – beginnen de feiten te stromen.

Uptin Saiidi, een Amerikaanse journalist voor CNBC, gebruikte de robot een week lang:

“Toen ik bij de Roppongi-zone in de buurt kwam, stelde de robot voor om een ​​’artistieke foto’ te maken bij het nabijgelegen Maman Spider-sculptuu. En toen ik in de buurt van het station van Tokyo liep, begon het te praten over de recente renovaties die daar werden gedaan.”

Bron: CNBC International

RoBoHoN: verbonden maar niet zo duur

Zoals met elk mobiel verbonden apparaat, biedt RoBoHoN gebruikers een 4G-verbinding, een aanraakscherm en een GPS-volgsysteem. Met deze minirobot kan je e-mails lezen, souvenirfoto’s maken en bellen. Je kunt de minirobot tevens op commando laten dansen. En de kosten? Die zijn circa € 12 per dag, waarbij je korting krijgt voor langere huurperiodes.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.