Top 3 gletsjers in Europa

Skiën in april: 3 gletsjers in Europa

Met het aanbreken van april is de lente van start gegaan en loopt het skiseizoen op zijn einde. Niet gevreesd, want er zijn nog voldoende mogelijkheden om te gaan skiën in april. Afdalingen maken op een gletsjer zijn daarvoor uitermate geschikt. En dit zijn 3 gletsjers in Europa waar je in april nog heerlijk kan skiën:

Matterhorn

De Matterhorn is een gletsjer in het skigebied van Breuil-Cervinia. Breuil-Cervinia is gelegen in Italië aan de zonnige kant van de Matterhorn en is onderdeel van het skigebied Zermatt (Zwitserland). Een wintersportvakantie naar de Matterhorn is must voor iedere wintersportliefhebber. Met 322 km aan pistes en een verbinding tussen het Zermatt-skigebied en het gezellige Italiaanse stadje Breuil-Cervinia is het een bestemming waar ieders wens wordt vervuld.

Sölden

Wintersporten in Sölden is kiezen voor een sneeuwzekere vakantie doordat het Oostenrijkse dorp beschikt over twee gletsjers: de Rettenbachgletsjer en de Schwarzkogel. Het skigebied telt meer dan 150 km aan pistes en is zowel in de winter als de zomer een populaire vakantiebestemming. Naast de prachtige afdalingen en gletsjers staat Sölden bekend om zijn goede après-ski en uitgaansmogelijkheden.

Stubaier Gletsjer

De Stubaier Gletsjer is met zijn 100 km aan pistes de grootste gletsjer van Oostenrijk. De gletsjer is onderdeel van de Stubaier Alpen in Tirol. Het gebied ligt op een hoogte van 3150 meter en beschikt over zoveel sneeuw dat je  tot juni geniet van heerlijke afdalingen. Op het hoogste punt van de berg bevindt zich het hoogste bergrestaurant van Oostenrijk, de Jochdole. Aan de voet van de Stubaier Gletsjer vind je gezellige après-ski bars bij de Mutteralm om uit te rusten na een heerlijke afdaling.

 

 

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.