St. Patrick's Day in Dublin

Wat is de beste plek om in Ierland St. Patrick’s Day te vieren?

Ierland heeft een hoop te bieden: historische kastelen, prachtige berglandschappen, eeuwenoude bierbrouwerijen en bruisende steden. Maar wie Ierland echt in al zijn pracht en praal wil leren kennen moet het land tussen 14 en 17 maart een bezoek brengen. St. Patrick’s Day is een nationale feestdag op 17 maart die overal in het land uitbundig gevierd wordt om de beschermheilige van de stad te herdenken. Hier lees je vijf plekken waar je St. Patrick’s Day kunt vieren.

Dublin

St. Patrick’s Day in Dublin betekent vier dagen lang feest. De inwoners van de hoofdstad van Ierland gaan in deze dagen in grote getale de straat op om te drinken, te eten en te dansen. Als je niet van mensenmassa’s houdt, kun je Dublin rond deze dagen beter mijden. Op de dag zelf, 17 maart, is er een grote optocht door de stad die zeker de moeite van het kijken waard is. Bezoek je Dublin in deze periode? Zorg dat je ver van tevoren een hotel hebt geboekt, want je kunt er zeker van zijn dat ieder hotel en pension volgeboekt is op de dag zelf.

Dingle

Aan de westkust van Ierland bevindt zich het Dingle-Schiereiland. Hier vind je prachtige groene heuvels met kuddes schapen, kleine gepleisterde huisjes en spectaculaire kliffen boven een woeste zee. St. Patrick’s Day wordt in Dingle in kleine lokale pubs uitbundig gevierd met traditionele Ierse muziek, dans en veel Guinness bier. De optocht door het kleine stadje begint al vroeg. Vanaf zes uur ’s ochtends is er een gekleurde stoet te zien die een traditionele route door het stadje loopt.

St. Patrick’s Day in Kilkenny City

Kilkenny City is waarschijnlijk het meest charmante en authentieke stadje van Ierland. Het is het centrum van kunst en cultuur en heeft kleine straatjes waar je heerlijk in kunt verdwalen. Tussen 14 en 17 maart heeft Kilkenny City veel festiviteiten op de agenda waarbij de beste traditionele muziek van Ierland te horen is en veel workshops te volgen zijn. Natuurlijk heeft Kilkenny ook een parade, die qua grootte en gekte niet onderdoet voor die van Dublin.

Clifden

In de Connemara regio vind je spectaculaire berglandschappen, witte stranden en middeleeuwse ruïnes. Hoewel het kleine stadje Clifden ongeveer 2000 inwoners heeft is er een hoop te ontdekken. Op St. Patrick’s Day openen talloze cafétjes hun deuren en tot diep in de nacht hoor je er de geluiden van traditionele muziek en dans. De drukte helemaal even helemaal zat? Gelukkig is het Connemara National Park om de hoek. Hier kan je heerlijk wandelen en met een beetje geluk een wilde Connemara pony spotten.

Killarney

In dit pittoreske stadje is een van de meest gekleurde parades in Ierland te bewonderen. De bewoners gaan in alle tinten groen de straat op en nodigen alle omstanders uit met hen mee te dansen. Dit levert prachtige taferelen op. St. Patrick’s Day in Killarney trekt een hoop straatartiesten die je kunnen verrassen en verbazen met hun kunsten. Als je in Killarney bent, neem dan de tijd om het oudste park in Ierland te bezoeken. In Killarney National Park vind je prachtige watervallen, helderblauwe meren, een indrukwekkend kasteel uit de 15e eeuw en Ierlands enige kudde wilde edelherten.

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.