Stedentrip in de herfst

Stedentrip in de herfst plannen? Dit zijn de mooiste steden!

De zomer is bijna op zijn eind. Volgens de weersvoorspellingen wordt het kouder in Nederland en de bomen beginnen van kleur te veranderen: de herfst breekt aan! Naast een herfst in eigen land is de herfst in andere Europese steden ook erg mooi. Ben jij benieuwd welke steden jij het beste kunt bezoeken deze herfst? Bekijk snel de top 3 van leukste steden in Europa voor een stedentrip dit najaar!

Reykjavik – IJsland

Naast dat IJsland een schitterend land is om op vakantie te gaan voor de schitterende natuur, is het in het najaar nog mooier vanwege het noorderlicht. Bijna overal in IJsland is het unieke licht het beste te zien in de donkere maanden (november tot en met februari). Erg belangrijk is om op een heldere avond een activiteit te plannen om het felgroene licht te aanschouwen. Daarbij is het ook aan te raden om in het duister naar buiten te gaan tussen 22:00 en 03:00 uur. Daarnaast blijven de valleien en bijzondere landschappen ook erg mooi om te fotograferen. Neem bijvoorbeeld het Thingvellir park dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Bled – Slovenië

Ook Bled blinkt uit in de herfst. Door het bergachtige landschap is het al een pittoresk gezicht, maar het meer met daarin een bijzonder eilandje maakt het helemaal af. Vanuit Kasteel Blejski heb je een prachtig uitzicht. Ook is Bled een goede uitvalsbasis om het meer van Bohinj te bezoeken. Bled is een goede uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Zo kan je hier tijdens je stedentrip mooie wandelingen maken, fietsen door de schitterende natuur of een bootje huren voor op het meer. Mag het van jou nog wel wat actiever? Sla tijdens je stedentrip dan het Pustolovski Adventure Park niet over!

Stockholm – Zweden

Stockholm staat op nummer drie van mooiste en leukste steden om te bezoeken tijdens je stedentrip in de herfst. Doordat Stockholm bestaat uit kleinere sfeervolle eilanden zijn er veel mooie plekjes om te bezoeken. Stockholm heeft veel musea waarbij het museum voor fotografie en de ondergrondse kunsthallen in de metrostations uitblinken. Wat daarnaast een plek is die je niet kan missen is Gamla Stan, de oude stad. Met de combinatie van kleurrijke Zweedse woningen en een ondergaande zon krijgt dit centrum een betoverende sfeer. Daarnaast heb je een schitterend uitzicht vanaf Fjällgatan op het eilandje Södermalm: de plek waar je veel hippe hotspots kunt vinden!

Wil jij liever een bestemming dichterbij huis? Bekijk dan de top 3 populairste steden in Nederland of ga een weekendje weg naar dé culturele hoofdstad van Europa 2018: Leeuwarden!

{

Donny

Donny is senior medewerker bij het Service Team van Allianz Global Assistance. Klantgerichtheid komt bij haar altijd op nummer 1. Als zij niet aan het werk is heeft ze een andere passie. En dat is reizen! Wintersport, een weekendje weg of lange reizen naar Australië en Azië zijn haar niet vreemd. Door haar vele reizen is zij de aangewezen persoon om haar ervaringen met je te delen.